BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,68
HABER /  GÜNCEL

Zeytin Dalı Harekatı PKK'nın Akdeniz planını bozdu!

Afrin'e yönelik düzenlenen operasyonların ardından PKK'lı teröristlerin Akdeniz üzerinden Türkiye'ye ulaşma planları da sekteye uğratıldı.

Abone ol

Amerika'nın desteğiyle Türkiye'nin sınırına yerleşen teröristlere karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, 45. gününe girdi.

Örgüte yönelik düzenlenen başarılı operasyonlar, PKK'nın Akdeniz'e açılma planını da bozdu.

Raco, Şeyh Hadid ve Bülbül beldelerinden çıkan PKK'lı teröristler, Amanos Dağları üzerinden Akdeniz'e açılıyordu.

MUĞLA'DA ÖLDÜRÜLEN PKK'LILAR: Türkiye'de kanlı saldırılar düzenlemek için hain planlar yapan teröristler, son olarak Muğla'da yakalanmıştı.

Kentte görev yapan jandarma ekipleri, yaz aylarının son günlerinde bölgede saldırı hazırlığı yapan PKK'lı teröristleri tek tek etkisiz hale getirmişti.

YPG /PKK AFRİN'DEN SİVİLLERİN ÇIKIŞINI ENGELLİYOR

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Afrin'de terör örgütü YPG/PKK'nın güvenli yerlere gitmek isteyen sivilleri engellemeye devam ettiğini bildirdi.

Dujarric, AA muhabirinin konuya ilişkin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, ''Yerel yetkililer hala kimsenin çıkmasına izin vermiyor. Yerel yetkililerle doğrudan temasımız yok ama insanların özgürce ayrılabilmesi son derece önemli.'' dedi.

5 BİN KİŞİ BÖLGEDEN AYRILDI

Sözcü Dujarric, şimdiye kadar 5 bin kişinin bölgeden ayrıldığını ifade etti.  BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock da geçen hafta ''yerel yetkililer'' şeklinde tanımladığı terör örgütü PYD/PKK'nın sivilleri kontrol noktalarında durdurduğunu ve daha güvenli yerlere gitmelerini engellediğini belirtmişti.

BM'den flaş Afrin ve YPG açıklaması

HDP'li eski vekilin Afrin dediği yer bakın neresi çıktı!