BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
HABER /  GÜNCEL

Zeynep'ten gelen haber sevindirdi

Kuran kursuna gideceğini söyleyerek 20 gün önce Rize’deki evinden ayrılan Zeynep Gündoğdu’yla ilgili, esrarengiz bir telefon geldi

Abone ol

Rize’de 20 gün önce Kuran kursuna gideceğini söyleyerek evden ayrılan ve yapılan araştırmada İran’a kaçtığı belirlenen 24 yaşındaki Zeynep Gündoğdu’nun evini telefonla arayan kimliği belirsiz bir kişi aileye, “Kızınız Pakistan’da bizimle beraber. İyi ve birkaç gün içerisinde sizi arayacak” dedi.
Rızvan ve Ayşe Gündoğdu’nun İlahiyat Fakültesi mezunu ve hafız kızları Zeynep Gündoğdu, 20 gün önce, önce bir arkadaşına, ardından da yatılı kalacağı Kuran kursuna gideceğini söyleyerek evden ayrıldı.

BABAYA VEDA MESAJI

Daha sonra babasını telefonla arayan, “Beni merak etmeyin” dedikten sonra telefonu kapatan Zeynep Gündoğdu, akşam saatlerinde babasının cep telefonuna veda mesajları çekti. Kızından o günden sonra bir daha haber alamayan Rızvan Gündoğdu, sonunda polise başvurdu. Polisin yaptığı araştırmada, Zeynep Gündoğdu’nun Rize Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi’nden 10 yıl süreli pasaport çıkarttığı ve İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan İran’a hareket eden bir uçağa bindiği belirlendi.

KIZINIZ PAKİSTANDA BİZİMLE BERABER

Polis, Gündoğdu’nun herhangi bir örgütle bağlantısının olup olmadığını araştırırken, önceki gece aileye esrarengiz bir telefon geldi. Arayan kimliği belirsiz erkek bir kişi, Türkçe konuşarak, “Kızınız Pakistan’da bizimle beraber. İyi ve birkaç gün içerisinde sizi arayacak” diyerek telefonu kapattı. Yapılan araştırmada arayan numaranın Pakistan’a kayıtlı olduğu tespit edildi. Bu arada Zeynep Gündoğdu’nun Rize’den ayrıldıktan sonra İstanbul’da temas kurduğu kişiler ve kaldığı yerlerin belirlendiği, bu konuda polisin araştırmasının sürdüğü belirtildi.