BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.478,04
HABER /  GÜNCEL

Zeynep'in ailesini şok eden telefon!

Rize'de 'Kuran kursuna gidiyorum' diyerek evden ayrılan İlahayatçı Zeynep ailesine aradı ve...

Abone ol

RİZE'de Kuran Kursu'na gideceğini söyleyerek evden ayrılan ve yapılan araştırmada İran'a kaçtığı, oradan da Pakistan'a geçtiği belirlenen 24 yaşındaki Zeynep Gündoğdu'nun, gönül ilişkisi olan kişi ile birlikte olduğu belirtildi. Evini telefonla arayan Zeynep Gündoğdu'nun, "Beni merak etmeyin. Pakistan'a yerleştim. Bir daha da dönmeyeceğim ve aramayacağım" dediği keydedildi.

Rızvan ve Ayşe Gündoğdu'nun İlahiyat Fakültesi mezunu hafız kızları Zeynep Gündoğdu, yaklaşık 3 ay önce Kuran Kursu'na gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. Daha sonra babasını arayan ve "Beni merak etmeyin" dedikten sonra telefonu kapatan Zeynep Gündoğdu, ardından da cep telefonuna veda mesajları gönderdi. Kızından o günden sonra bir daha haber alamayan Rızvan Gündoğdu, polise başvurdu. Polisin yaptığı araştırmada, Zeynep Gündoğdu'nun Rize Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi'nden 10 yıl süreli pasaport çıkarttığı ve İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan İran'a hareket eden uçağa bindiği belirlendi. İran'a gitmeden önce kara çarşaf ve peçe ile fotoğraf çektiren Gündoğdu'nun bu ülkeden Pakistan'a geçtiği tespit edildi.

ÖRGÜT BAĞLANTISI TESPİT EDİLEMEDİ

Gündoğdu'nun bir örgütle bağlantısının olup olmadığını yönünde araştırıma başlatan polis, kızın geriye dönük cep telefonu kayıtları ile el koyduğu bilgisayardaki MSN kayıtları üzerinde inceleme yaptı. Ayrıca Gündoğdu'nun İran'a gitmeden önce İstanbul'da görüştüğü kişileri sorguya alan polis, yaptığı değerlendirmede bir örgüt bağlantısı tespit edemedi. Polis, yapılan araştırma sonucu Gündoğdu'nun bir gönül ilişkisi içerisinde olduğu kişi ile Pakistan'da bulunduğunu belirledi.

EVİNİ ARADI, HELALLİK İSTEDİ

Bu arada bir süre önce evini arayan Zeynep Gündoğdu'nun ailesine, "Beni merak etmeyin. Pakistan'a yerleştim. Bir daha dönmeyeceğim ve aramayacağım. Hakkınızı helal edin" dedikten sonra telefonu kapattığı bildirilildi.