BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.427,59
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Zeynep Erbakan'dan ilginç sözler

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkan Zeynep Erbakan, babası Necmettin Erbakan'ın hayatını anlattı

Abone ol

ODTÜ mezunu Zeyner Erbakan üniversiteyi başı açık bitirdiğini, babasının kendisini kapanması için hiç zorlamadığını, ancak annesinin örtünnesi için kendisini zorladığını anlattı. Zeynep Erbakan görücü usülü ile evlendiğini, babasının kendisinin onayını aldıktan sonra iki hafta içinde evlendirdiğini söyledi.

Necmettin Erbakan'ın kızı Zeynep Erbakan Habertürk'te Söz Sende programında Balçiçek Pamir'in konuğu oldu İşte Zeynep Erbakan'ın ağzından Erbakan ailesi ile ilgili bilinmeyenler;

Görücü usulü ile evlendim. İstemişler. Babam gel bakalım dedi ne diyorsun bu konuda. Hayır demen için bir sebep var mı dedi. Hayır dedim. Birkaç hafta içinde yüzük taksak olur mu dedi. Olur dedim. Nişanlandıktan sonra örtündüm. Cenabı Allah nasip etti. Evlenene kadar örtünmemiştim. Başörtü bana zor geliyordu. Arkadaşlarımız farklı bakacak diye zor geliyordu. Evlilik hayatıdır ne yapabilirim diye düşündüm. Çalışacak eş istemiyorum deyince çalışmadım. Annem sabah 11.00'e kadar uyumak varken sabah sekizde yollara düşmek iyi mi diyordu annem. 17 yıl evli kaldım.

28 ŞUBAT'TA BABAM KONUŞMADI

28 şubat akşamı annem bir elinde kuran ağlıyor. Babam geldi. Soğuk bir şey istedi. Soğuk su getirdik. Haydi bakalım dedi. Namazımızı kılalım. Annem ne oldu diye soruyor. Babam cevap vermedi. Namazımızı kıldıktan sonra babam haydi bakalım biz yatıyoruz dedi. Konu orda bitti. Ertesi sabah ise bir şey konuşmadık.

DÖRT ÇOCUK KIZ OLDU

Tankın üzerine çıksaydı bu kez de Necmettin hoca tankın üzerine çıktı diye yazarlardı. Basın çok üzerine geliyordu. Devam ettiremedi diyeceklerdi. Kendisi bir şey olmayacak deyip hepimizi rahatlattı.  Dört tane evlat sahibi olmaktan dolayı kızım bana aşırı bağlı. Kayınvalidem illa erkek olsun dedi. Dört çocuğumuz oldu. Hepsi de kız oldu..

ANNEM İYİ NİYETLE YAPIYORDU AMA...

12 Eylül döneminde eroin kaçakçılığından yargılandı. Bu beni çok etkiledi. Lisede arkadaş grubum yoktu. Aralarda arkadaşlarımla görüşürdüm. Beni sevdiklerini söylerlerdi. Ancak onlarla bir sosyal hayatım yoktu. Beni devamlı birileri okula götürüp getirirdi. Hiç arkadaş grubu içinde bulunmadım. Bu daha ziyade annemden dolayı idi. Ehliyet alacağım zaman babama söyledim. Al tabi dedi. Neden almayasın? Bir köşende bulunsun dedi. Üniversiteye giderken başörtüsü problemi olacak. Ben söyledim hem Ortadoğu Üniversitesine gidip hem de başımı örtmem bundan haberiniz olsun. Olsun inşallah zamanı gelince buna inanırsan.. mesela babam bize hiç bir zaman hadi kalk namaz kılalım demezdi.Biz bir namazımızı kıldık geldik şöyle bir yan baktığı zaman şöyle bir baktı mı 'namazını kıldın mı demektir' o değil mi . Bakışlarla konuşuruz. Öyle bir yaptırım uygulamazdı. Annem devamlı kızkadeşim kendisi meslek lisesine gittiği için orta 3. sınıfta başını örtmüştü. Bana bunu yapmıyorum diye benim üzerimdeydi. Ne olur yapıversem. bu prensip meselesidir. Tamam iyi niyetle yapıyordu ama ..

Ben üriversitede dedim ki baba sıralamayı yapalım. Son gece geldi. Saat 11.30. Birinci Ortadoğu bilgisiyar mühendisliği yazdırdı. İkinci elektrik elektronik olabilir dedi. 3. olarak kimya mühendisliği olabilir dedi. Arada uçurum bir puan farkı var. Bir kız kız çocuğu için en ideal bilgisayar mühendisliği veya kimya mühendisliği dedi. Ama onları olmadı...."