BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Zeybek'ten şok 'Çetin Doğan' iddiası!

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Çetin Doğal'la ilgili önemli itiraflarda bulundu!

Abone ol

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Çetin Doğan'la ilgili önemli itiraflarda bulundu. Zeybek, Doğan'ın başörtüsüne ve Türkçeye savaş açtığını söyledi.

Bugün'e konuşan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Çetin Doğan'la ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Zeybek, Çetin Doğan'ın, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Ahmet Yesevi Üniversitesi'ne mütevelli heyeti başkanı olarak atandıktan sonra Türkçe'ye savaş açtığını söyledi.

İşte o röportajdan ilgili bölüm;

DOĞAN ÖNCE BAŞÖRTÜSÜYLE SONRA DİN DERSİ İLE SAVAŞTI

*Uzun yıllar Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyeti başkanlığı yaptınız, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer sizin yerinize Çetin Doğan'ı atadı. Doğan'ın atanmasıyla Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde neler değişti?

Hemen gelir gelmez başörtüsü yasağı getirdi, trajikomik şeyler oldu. Üniversite bitirmeyen bir insanın bir üniversitenin başında ne işi var sorusu da ilginç bir sorudur. Üniversite başka bir şeydir, akademi başka bir şeydir. Hayatı boyunca savaşmaya göre yetişmiş bir insan üniversitenin başına getirilirse ne yapar? Savaşır. Çünkü, hayatı savaşmak. O da ilk önce başörtüsü ile savaştı, ilk icraatı başörtüsü savaşı. Bırakın üniversiteyi de bizim Bahçelievler'de küçük bir binamız vardı, o binanın kapısına "Burası kamusal alandır, buraya başörtüsü ile gelmek yasaktır, gelen olursa kime geliyorsa o sorumlu tutulacaktır" diye yazı yazdılar. Bu dediğim yer irtibat bürosu, öğrencilerimizin anneleri durumlarını sormak için ve çocuklarına harçlık göndermek için geliyor, "İçeri giremezsin, başörtün var, aç" diyor. İkinci olarak Ahmet Yesevi dersi adı altında din dersi koymuştuk, onunla savaştı.

TÜRKÇE DERSLERİNİ KALDIRTTI

* Bam telinize mi bastım? Çok dertlisiniz...

Benim 60 tane lisem vardı, onları kapattı. O bölgede Türkiye Türkçesi öğretmek için açtığım 60 lise vardı, hepsini kapattı. 3 tane üniversitede birisi Rusya'da olmak üzere Türkoloji bölümleri açmıştım, onları kapattı. Bir öğretmen tayin ediyoruz oraya, 100 Dolar maaşla. Bütün okula Türkiye'yi öğretiyor, Türkiye Türkçesi öğretiyor, Türkiye'yi sevdiriyor. Harika bir sistem. Bunu gitsin birisi açsın şimdi veriyorlar mı? Kampusun içinde bir mescit projesi vardı, onu yapmaya uğraşıyorduk, kaldırdı.

ASKERLER ÜNİVERSİTEYİ SARDI

* Üniversitede devrim mi yaptı?

Ankara'nın başına bir tuğgeneral getirdi koydu, İstanbul'da bir büromuz vardı bir albay getirdi, Türkistan'daki üniversitenin başına 4 tane albay getirdi, Kazaklar, "Türkiye ordu mu kuruyor? Bizimle savaş mı yapacak?" diye bana sordular, "Yok, kendisi subay olduğu için arkadaşlarını getiriyor" dedim. Bu arkadaşlar içinde çok değerli olanlar da vardır, o ayrı bir bahis, ben kişilerle ilgili söylemiyorum, üniversitenin her tarafı albaylarla donatılırsa. Görev teslim almaya geldiği zaman bir manga askerle sardılar bizim buradaki yerin etrafını. Öyle teslim aldı. Ben çağırıyorum, "gel, teslim edeyim" diyorum, ama ondan önce bir manga asker geliyor, binanın etrafını sarıyor, başlarında bir başçavuş. Böyle tuhaf bir şey, devir teslim sırasında, sanki 28 Şubat müdahalesi yapılıyor. Maalesef böyle oldu. Benimle de mücadele etti, savaştı. Karşısına hedef tahtaları koyup savaşıyordu.