BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA

Zeybek'ten Kılıçdaroğlu'na tepki

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, halkı direnişe çağıran CHP'ye tepki gösterdi.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, partilerinin herhangi bir davanın avukatlık bürosu olmayacağını söyledi. Davaların değil halkın avukatlığını yapacaklarını dile getiren Zeybek, halka 'sokağa dökülün' diyenleri kınadığını ifade ederek, sokağa dökülmeyi kutsallaştırmanın demokrasi zihniyetiyle bağdaşmadığını vurguladı.

Cihan TV Network'un Anadolu'da Sabah Programı'na konuk olan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Mısır başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde yaşananların çevreye yansımamasının mümkün olmadığını kaydetti. Ortadoğu'dakilerin Müslüman kardeşleri olduğunu ve asırlarca bir devlet çatısı altında birlikte yaşanıldığını hatırlatan Zeybek, olayların kendilerini yakından ilgilendirdiğini ifade etti.

"HER DARBE TÜRKİYE'Yİ ÇÖKERTTİ, ONULMAZ YARALAR AÇTI"

DP Genel Başkanı Zeybek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İsmet İnönü'nün 'Demokratik rejimi baskı rejimine çevirirseniz ihtilal, millet için meşru bir hak olur.' sözlerini hatırlatmasına sert tepki gösterdi. İnönü'nün bu sözünün o dönemde de, şimdi de yanlış olduğunu vurgulayan Zeybek, hangi dönemde söylenirse söylensin bu sözün tasvip edilemeceğini belirtti.

PATLAMA SANDIKTA OLUR

'Sokağa dökülen' diyenleri kınadığını dile getiren Zeybek, sokağa dökülenleri kutsallaştırmanın ise demokrasi zihniyetiyle bağdaşmadığını ifade etti. 14 Mayıs 1950'deki seçimleri hatırlatan Zeybek, halkın iradesinin önünün açılmasıyla halkta nisbi bir rahatlama meydana geldiğini kaydetti. Mısır'daki gibi bir patlama olursa, bu patlamanın sandıkta olacağını vurgulayan Zeybek, bunun en güzel örneğinin ise DP'nin 1950'de iktidara gelmesiyle yaşandığını ifade etti. "Baskıcı bir rejim kurulma yolunda çok önemli adımlar atılmıştır. Bir kişi her şeye karar veriyor, bu tehlikelidir." diyen Zeybek, kimsenin 'darbe kışkırtması' yapmamasını istedi.