BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  POLİTİKA

Zeybek'ten güldüren oy hesabı

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek öyle bir oy hesabı yaptıki daha önce hiçbir parti başkanı böyle bir hesap yapmamıştır...

Abone ol

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin '40. yıl ve oy hesapları'nı duymuştuk ama böylesini ilk kez duyuyoruz. DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek öyle bir oy hesabı yaptı ki daha önce hiçbir parti başkanı böyle bir hesap yapmamıştır...

Zeybek, partisinin siyasi gezilerinin iyi geçtiğini belirterek, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını söyledi. Zeybek, partisinin merkez sağın gerçekten merkezi olduğunu belirterek iktidarın, oyların kendilerine dönmesinden çekindiğini savundu.

Zeybek, "Bize sadece öpücük verenler oy verecek olsa, bir meselemiz yok demektir, alkışlayanları da kattığınız zaman birinci parti oluruz, el sallayanları da katarsanız yüzde 80 oy alırız" diye konuştu.

DP Lideri, "Benim konuşmalarım sırasında canlı yayınlar 10-15 dakika sonra kesiliyor. Birileri kesiyor. Uydu yayınımız kesiliyor. Adana'da çok belirgin oldu, coşkulu konuşuyordum. En coşkulu yerde notlar gelmeye başladı 'Canlı yayın kesildi' diye biraz sonra elektriğimiz de kesildi. Onun üzerine ben otobüsün mikrofonunu aldım bitirdim mitingi. Samsun'da yayın kesildi. Çok ilginç" dedi.

Zeybek, ayrıca "Hükümet ciddi bir tehlike olarak görüyor bizi. Merkez Sağın biz olduğumuzu biliyorlar. Bizim oylarımız orada. Erdoğan, Milli Görüş'ten gelen biri ve onun getirdiği oy taş çatlasa yüzde 5, gerisi bizim oylarımızdır; DP, Adalet Partisi, Anavatan, DYP'ye oy verenler insanlar. O yüzden gerçek rakibi biziz. Bizi muhatap alırsa bizimle gerginleşir o zaman oylar bize doğru akar bunu önlemek için CHP ile yapıyor işi" iddiasında bulundu.

Namık Kemal Zeybek, ekonominin iyiye gittiği iddialarının da gerçeği yansıtmadığını belirterek "Sahte mali raporlarla ülke güllük gülüstanlık ve ekonomik büyüme varmış gibi gösterildi" dedi. Zeybek, Türkiye'de ithalata dayalı büyüme gerçekleştiğini ve 4 dolar milyarderi sayısının bu iktidar döneminde 38'e çıktını söyledi. Söz konusu kişilerin çok iyi kazandığını ve hayatından memnun olduğunu ifade eden Zeybek, "Bir tek Aydın Doğan, vergi memurları yoluyla hedef alındı" dedi. Zeybek, ekonomik durumu "Jet Fadıl ekonomisi" olarak niteleyerek saadet zincirinin kopacağını ve bir yerde patlayacağını iddia etti.