BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  POLİTİKA

Zeybek'ten Bahçeli'ye sürpriz teklif

Seçim ittifakı görüşmelerini sürdüren Namık Kemal Zeybek'ten sürpriz MHP hamlesi geldi

Abone ol

Saadet Partisi ve Türkiye Partisi ile uzun süre seçim ittifakı görüşmelerini sürdüren DP lideri Namık Kemal Zeybek, rotayı MHP'ye kırdı. DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''Biz MHP ile ittifak yaparız. Çatı MHP'dir. Bir tek şartımız olur. Listeler netice alacak şekilde düzenlenmeli'' dedi.

Zeybek, MHP ile ittifak görüşmeleri için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den görüşme talebinde bulunduğunu, ancak henüz kendisine bir yanıt verilmediğini söyledi.

DP Genel Başkanı Zeybek, partisinin genel merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, tek meselelerinin ittifak olmadığını, ancak ittifakın da önemli bir konu olduğunu ifade etti.

Parti içinde yaptıkları görüşmelerde, daha gür ve daha büyük bir blok halinde seçime gitme görüşünün ortaya çıktığını belirten Zeybek, bu çerçevede MHP ile ittifak görüşünün gündeme geldiğini bildirdi.

BAHÇELİ'DEN RANDEVU TALEP ETTİ AMA CEVAP GELMEDİ

Zeybek, ''Geçen Perşembe günü Sayın Bahçeli'den görüşme talebinde bulundum. Bugün Cumartesi, herhangi bir yanıt gelmedi'' dedi.

MHP'den 5-10 milletvekili talep ettikleri yönündeki haberlerin doğru olmadığını ifade eden Zeybek, henüz görüşmenin bile gerçekleşmediğine işaret etti.

LİSTELER NETİCE ALACAK ŞEKİLDE DÜZENLENMELİ

''Biz MHP ile ittifak yaparız. Çatı MHP'dir. Bir tek şartımız olur. Listeler netice alacak şekilde düzenlenmeli'' diyen Zeybek, diğer taraftan Saadet Partisi ile ittifak çalışmalarının da halen sürdüğünü, listeler üzerinde çalışıldığını belirtti.

 ''ŞEHİTLER TERFİ ETMELİ''

Son halk oylamasında hükümetin şehit yakınlarına bazı vaatlerde bulunduğunu ifade eden Zeybek, bu çerçevede hükümetin verdiği vaatleri unuttuğunu öne sürerek, ''Bugünkü iktidar için esas olan bir şey yapmak değil, boş vaatlerde bulunarak amaçlarına ulaşmak'' diye konuştu.

Kamu görevlisi polis ve asker şehitlerin vefatlarından sonra da terfi ettirilmesi gerektiğini ifade eden Zeybek, şehit yakınlarına bu çerçevede maaş bağlanmasını istedi. Zeybek, bu tür uygulamaların başka ülkelerde de olduğunu söyledi.

Türkiye'de profesyonel orduya da geçilmesi gerektiğini dile getiren Zeybek, gençlerin bir ay süreyle askerlik yapabileceğini, bunun da yaz aylarında gerçekleştirilebileceğini belirtti.