BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

Zeybekci'den Arınç'a Erdoğan tepkisi!

Bülent Arınç'ın Erdoğan'ı hedef alan sözlerine sert tepki gösteren eski Bakan Nihat Zeybekci “Herkes cumhurbaşkanı dendiğinde haddini bilecek” dedi.

Abone ol

Eski ekonomi bakanı Nihat Zeybekci, eski hükümet sözcüsü Bülent Arınç’a atıfla, “Herkes cumhurbaşkanı dendiğinde haddini bilecek” dedi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde gündemle ilgili açıklama yapan eski bakan, bir gazetecinin “Parti içinde cumhurbaşkanı eleştirilemez bir konumda mı görülüyor?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bunu çıkıp da dışarıda yaptığınız zaman bunda bir kasıt var demektir, bir anlam var demektir.

"HERKES CUMHURBAŞKANI DENDİĞİNDE HADDİNİ BİLECEK"

Eleştirilerden rahatsız olduğunu ifade eden Zeybekci şu ifadeleri kullandı: “Bütün samimiyetimle söylüyorum, başka biri de olsa herkes cumhurbaşkanı dendiğinde haddini bilecek, çünkü o Türkiye’nin cumhurbaşkanı.”

Bir gazetecinin eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın buna yönelik açıklamalarına ilişkin sorusu üzerine Zeybekci, Erdoğan üzerinden yapılan konuşmaları çok dikkatle takip ettiğini, söylemlerin sadece Recep Tayyip Erdoğan'a söylenen bir söz olmadığını genel itibariyle ülkenin geleceğini de ilgilendiren konuların olduğunu ifade etti.

"ERDOĞAN'DA BU PARTİNİN BAYRAKLAŞTIRILMASI VAR"

"Söylenenlerin söylendiğini, üzerine bir şeyler söylemek" istemediğini ifade eden Zeybekci, şu değerlendirmede bulundu:

"Şuna dikkat çekmek istiyorum. 2014 Aralık ve 2015 Ocak ayında AK Parti olarak olmuş olduğumuz nokta belliydi. Yani yüzde 49-52 aralığında bir yerdeydik. Haziran'da ise yüzde 40'lara inen bir parti gördük. Partimizin en önemli özelliği birlik, beraberlik, samimiyet, dayanışma ve vefadır. Bizi biz yapan elementler bunlar. Burada bir tereddüt olduğunda halk bunu net şekilde tedirginlik olarak algılarlar. O dönemde de böyle olmuştu. Dikkat edinki o dönemde yine Bülent Arınç'ın hükümeti Cumhurbaşkanı'na karşı savunmak veya faizle ilgili konularda bunun sonuçlarını gördük. Onun için ben Cumhurbaşkanımıza karşı söylenen her sözü çok anlamlı buluyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın kimliği, kişiliğinde bu parti, dava ve sürecin bir bayraktarlaşması var."

"ORADAKİ TİTREME VE TEDEDDÜTÜN SONUÇLARINI GÖRDÜK"

"Oradaki bir titreme ve tereddüttün sonuçlarını biz gördük. Onun için yapılan her hareketi de böyle bir sonuç elde etmek üzere bir gayret olarak algılarım" diyen Zeybekci, şunları kaydetti:

"Onun için de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hariç herkesi her dediğinde bunun sonuçlarıyla ilgili vicdani sorumluluklar ortaya çıkabilir. Bunun için de dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum. Benim haddim değil tabiki böyle bir ders vermek, ikazda bulunmak. Ama sonuçlarını 7 Haziran 2015'e gittiğimizde gördüğümüz şeyler bunlar. Bunun tekrar edilmiş olması bugün acaba bilerek ve kasten tekrar böyle bir şeye gidilmiş olması.. ben öyle algılarım."