BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  POLİTİKA

Zeybek PKK'yı bölücü olarak görmedi

DP Lideri Namık Kemal Zeybek taşeronlukla suçladığı PKK'yı bölücü olarak görmüyor. Zeybek nedenini de açıkladı.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''Ben artık PKK'yı bölücü bir örgüt olarak görmüyorum. PKK Türkiye'yi bölemez, böyle bir amacı da kalmamıştır'' diyerek örgütün kaçakçılığa yöneldiğini savundu.

Partisi tarafından verilecek iftar yemeğine katılmak için Erzurum Havalimanı'na gelen Zeybek, burada gazetecilere açıklama yaptı.

Son zamanlarda terör örgütüne tavizlerin, ödünlerin verildiğini savunan Zeybek, BDP'nin kapatılması görüşünü tekrarladı. Taviz vermenin yeni tavizleri beraberinde getirdiğini dile getiren Zeybek, düşünce özgürlüğünün insan öldürenleri övmek demek olmadığını belirtti.

ORGANİZE İŞLER YAPAN BİR ÖRGÜT

Kandil'in Irak'ta yer aldığını ve Amerikan işgal kuvvetlerinin denetiminde bulunduğunu savunan Zeybek, şöyle devam etti:

''Amerika bize yardım ediyor' diyorlar. Ne yardımı ediyor? Amerika koskocaman Saddam ordusunu yani Saddam'ın büyük savaş makinesini yok etti ve Irak'ı işgal etti. Saddam'ın ordusunu yok eden Amerika, isteseydi orada PKK barınabilir miydi? İstediği için barındı. Ben artık PKK'yı bir bölücü örgüt olarak falan görmüyorum. PKK, Türkiye'yi bölemez. Böyle bir amacı da kalmamıştır. Onu da söyleyeyim, PKK'nın artık işi bir suç örgütüdür. Yani organize işler yapan bir örgüttür. Türkiye'deki kaçakçılığı büyük ölçüde denetimine almış, büyük karlar söz konusudur.''

ÖNERİLER

Terörü önlemek için önce kaçakçılığın önlenmesi gerektiğinin altını çizen Zeybek, hükümete önerilerde bulundu: ''Dış destekler kesilmeli, kaçakçılık önlenmeli profesyonel savaşçılarla haydut haline gelmiş olan PKK ile uğraşılmalıdır. Bunların bataklığı olan Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki işsizlik ve yoksulluğa bir çare bulunmalıdır.''