BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA

Zeybek neden angut dediğini anlattı

Vatanı pazarlamakla suçladığı halde kendine bir şey demeyen Başbakan Erdoğan'ın 'angut' lafına dava açmasına Zeybek tepki gösterdi

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine açtığı tazminat davası ile ilgili, ''(Sen demokrasiyi ortadan kaldırıyorsun, vatan topraklarını başkalarına peşkeş çekiyorsun, bizim olan iki adayı 2004'ten beri işgale göz yumuyorsun, vatan topraklarına sahip çıkmıyorsun, orta direği yok ediyorsun, Türkiye'nin bütün değerlerini peşkeş çekiyorsun) dedim sesini çıkarmadı ama ne zaman ki (Sen angut oldun) dedim, 100 bin liralık tazminat davası açtı'' dedi.

Zeybek, DP'nin iktidara gelişinin 61. yıl dönümü dolayısıyla partisinin Şişli İlçe Başkanlığında düzenlenen törene katıldı.

Burada ilçe binasının önünde seçim otobüsünden halka hitap eden Zeybek, 14 Mayıs'ın bir milli bayram günü olduğunu belirterek, ''Kutlu olsun, mübarek olsun. 14 Mayıs'ın sahip olduğu değerleri hiçbir zaman unutmamalı halkımız. Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı kalarak, Türkiye'de olabildiğince demokrasiyi başlatan DP iktidarıdır. DP iktidarı, demokrasinin milli, manevi ve insani değerlerin temeli olan orta direği güçlendirmek üzere kalkınma hamlelerini başlatan bir iktidardır. DP iktidarı dönemlerinde orta direk güçlenmiş, büyümüş ve demokrasimizi benimseyecek orta direk Türkiye'nin temeli olmuştur'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, kendisine, ''Ben Recep Tayyip Erdoğan'ı angut olarak ilan ediyorum'' sözleri üzerine, 100 bin liralık manevi tazminat davası açtığını anımsatan Zeybek, şunları söyledi:

''Türkiye'de tarım ölüyor. Dışardan anguslar getiriliyor. Zaten angut kelimesi de angustan aklıma geldi. Angus getirirler hastalıklı çıkar ölür. Halka kurtlu mercimek dağıttılar. Nedir bunların yaptığı? Bir işleri doğru düzgün olmayacak mı? Yaptıkları sınavlardan bir tanesinin şaibesiz olduğunu gören varsa haber versin. Tamamı kuşkulu. Sizin hiç mi dürüst işiniz yok? Her konuya mı hile karıştıracaksınız? Maalesef böyle bir iktidar var. Başbakan, 'her şeyin üstünü sıvıyor' dedim, aldırmadı ama angut deyince, herhalde bu angutu argodaki anlamıyla söyledim zannetti. Ben argo bilmem, argo da kullanmam. Ben onu mecazi anlamda söylemiştim. İnşallah bu iktidardan kurtaracağız. 'Sen demokrasiyi ortadan kaldırıyorsun, vatan topraklarını başkalarına peşkeş çekiyorsun, bizim olan iki adayı 2004'ten beri işgale göz yumuyorsun, vatan topraklarına sahip çıkmıyorsun, orta direği yok ediyorsun, Türkiye'nin bütün değerlerini peşkeş çekiyorsun' dedim sesini çıkarmadı ama ne zaman ki 'sen angut oldun' dedim, 100 bin liralık tazminat davası açtı.''

Başbakan Erdoğan'ın bir kelime için kendisine tazminat davası açtığını ifade eden Zeybek, ''Angut bir kuş. 'Angutun bir özelliği var. Sen ona benziyorsun' dedim. Angutun özelliği şu: Bütün kuşlar avcılardan kaçarlar ama angut denilen kuş avcıların üstüne doğru, onlara doğru gider. Bak seni de uyarıyorum, seni de kurtarmak istiyorum. Bu gidişle başına Saddam'ın başına gelenler gelir. Nasıl Saddam'ı azdırdılar, İran'a saldırttılar, silahlandırdılar, sonra da Saddam'ı bahane ederek, Irak'a saldırdılar. İnsanların ölümüne sebep oldular, sen de onlara yardım ettin. Sen de onlar kadar suçlusun. Sen de yüz binlerce insanın katilisin ama dikkat et, Saddam'ın başına gelenler senin de başına gelir'' ifadesini kullandı.