BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Zeybek kağıttan kaplan için ne dedi?

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, 'kağıttan kaplan' tartışmasına katıldı.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un TSK'ya yönelik sözlerine ilişkin, ''Bu bir zihniyetin ifadesi'' dedi.

Zeybek, partisinin DP Turgut Özal Kampüsündeki Genel İdare Kurulu toplantısının açılışındaki konuşmasında Batum'un orduya yönelik sözlerini ''kabul edilemez'' olarak nitelendirdi.

ZİHNİYETİN İFADESİ

Bu sözleri reddettiklerini vurgulayan Zeybek, ''Bu bir zihniyettir. O insana fazla yüklenmeyin yazıktır. Ne yapsın? Bu bir zihniyetin ifadesi. Bu, zihniyeti ortaya koyuyor. O belki siyasete yeni girmişliğin verdiği hava içinde çevresinde konuşulanları dışarıya yansıtmanın yanlış olduğunu düşünmeden bunu söylemiş olabilir. Ama asıl önemli olan o zihniyettir'' diye konuştu.

Halkın doğruları seçeceğine inanmayanların demokrasiye inanmasının mümkün olmayacağını belirten Zeybek, ''Halk doğruları seçer diye bunu içinize sindiremiyorsanız siz demokrasiye inanmıyorsunuz demektir. Kurultay delegeleri DP'nin ortak ruhunun ifadeleridir. Onlar genel başkan olarak beni seçmişse bugün 'aman ne güzel, aferin' der, yarın da başka bir karar verdiklerinde 'hayır, yanlış yaptılar' dersem ben demokrasiye inanmıyorum demektir. Bunu içimize indirmemiz lazım. Biz halkımıza inanıyoruz '' dedi.

ERDOĞAN'A DA TEPKİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Batum'a yönelik ''Senin her yerin Anayasa hukukçusu olsa ne yazar'' sözünü de eleştiren Zeybek, ''Bu nasıl bir söz? Bu insan Anayasa profesörü. Biz insanların görüşlerini reddederiz ama kişiliklerini korumalıyız. İnsanları sevmeliyiz, birbirimizi sevmeliyiz. Birbirimizin yanlışlarına söylemeliyiz kişiliklerine değil. Ortada karşılıklı hakaretlere dayanan, aşağılamaya dayanan, karalamaya dayanan bir siyaset düzeyi. Bu iyi bir düzey değil'' diye konuştu.

Zeybek, bir soru üzerine de ''Ordu içinde çıkan ve kurdukları cuntalarla ordumuzun iradesini ele geçirerek milletimize karşı yöneltenleri ya da yöneltmeye teşebbüsü olanları ne onaylarız ne de savunuruz. Ama ordumuza yöneltilecek her türlü saldırının karşısına da biz savunucu olarak çıkarız. Ordu bizimdir ve ordu bize lazımdır'' dedi.

Kendilerine yönelik ''yeni Demokrat Parti'' yakıştırmasını kabul etmediklerini, ''yeniden Demokrat Parti'' dediklerini belirten  Zeybek, ''Biz Menderes'in, Atatürk'ün, Bayar'ın, Demirel'in, Özal'ın ve Çiller'in Demokrat Partisiyiz. Bunlarla iftihar ediyoruz, bunlarla övünüyoruz ve kendimizi böyle ifade ediyoruz. Bizim fikriyatımızda bir sapma yok, tam merkezdeyiz. Menderes ne dediyse onu diyoruz, ne yaptıysa onu yapıyoruz'' diye konuştu.