BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70
HABER /  POLİTİKA

Zeybek, Erdoğan'ı 'Yezit'e benzetti

Zeybek, Erdoğan'ın önce cumhurbaşkanı, ardından da başkanlık sistemiyle devlet başkanı olmak istediğini iddia etti.

Abone ol

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önce cumhurbaşkanı, ardından da başkanlık sistemiyle devlet başkanı olmak istediğini iddia etti.

Zeybek, "Başkan olursa ilk isteyeceği şey halifelik olacak. Hani kendisine 'halife' diyen bir Yezit vardı ya tarihte ve onun babası vardı. Her şeye karar veren, her şeye hakim olmak isteyen halifelik" şeklinde konuştu.

DP İl Başkanlığı'nın açılış törenine katılmak için İzmir'de bulunan Zeybek, bina önündeki vatandaşlara hitap etti. Seçim otobüsüne çıkarak partililere seslenen Zeybek, ağırlıklı olarak Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

Erdoğan'ın milletvekillerinin kim olacağına karar verdiğini söyleyen Zeybek, "Milletvekillerinin, cumhurbaşkanının, genel müdürlerin kim olacağına karar veren bir başbakan. Her şeye karar veren bir başbakan ama başbakanlık yetmiyor, cumhurbaşkanlığı istiyor. Cumhurbaşkanlığı yetmiyor, başkanlık istiyor. Başkan olursa isteyeceğini ben şimdiden söyleyeyim, halifelik isteyecek." dedi. Erdoğan'ın başkanlık sistemi istediğini ve valileri de halkın seçmesi taraftarı olduğunu ileri süren DP Genel Başkanı Zeybek, "İktidar partisi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, vatan toprağımızda yurttaşlarımız binalarını kiralamaya ve satmaya korktuğu için devlet binalarında faaliyet gösteriyorsa, kapısında Çevik Kuvvet polisi bekliyorsa, o polisleri terör örgütünün güdümündeki seçimlerde seçilen bir valiye teslim ederseniz, o valilerden 15'i biraraya gelerek bağımsızlık ilan ederse ve yukarıdan bu tezgahı kuranlar da gelip müdahale ederse Türkiye'nin bölünmesini kim önleyebilir? Bunları bilerek mi yapıyor bilmiyorum ama bilmeyerek yaptığı kanısındayım. Diyorum ki yapma, tehlikeli bir yoldasın. Bu gidişin sonu tehlikeli. Bu gidiş, seni de felakete götürür. Sen başkalarının planlarını uyguluyorsun. Türkiye'yi dağıtacak ne varsa onu yapıyorsun" diye konuştu.

Zeybek, konuşmasının ardından parti binasının açılışını yaptı.