BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  POLİTİKA

Zeybek 'angut' ifadesinde çark etti

Başbakan Erdoğan'a 'angut' sözleri nedeniyle hakkında dava açılan DP lideri Zeybek, adliye de geri adım attı

Abone ol

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'a yönelik 'angut' ifadesini kullanan Zeybek, bugün Ankara Adliyesi'ne gelerek, Simav Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan'a talimatla ifade verdi.

Zeybek, yaklaşık 40 dakika süren ifadesinin ardından çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan'ı 'angut' kuşuna benzettiği için böyle bir soruşturmanın yürütüldüğünü belirten Zeybek, şunları kaydetti:

HAKARET KASTI YOK

"Angut, angusun bana çağrıştırdığı bir söz. Ama angut kuşunun özelliklerinden birisine benzetiyorum. Esasında bu güzel bir kuş. Güzel de özellikleri var. Ama bir başka özelliği var. Bütün kuşlar avcılarından kaçarken, angut kuşu avcılarına doğru uçuyor. Ben de diyorum ki, 'Sayın Başbakan, bu senin işbirliği yaptığın, onlarla beraber hareket ettiğin uluslararası şirketler ve onların projeleri çok tehlikelidir.' Diyorum ki, 'kim bunlarla işbirliği yaparsa, sonunda avlanır. Bunlar avcıdırlar. Mesela, Irak'ta Saddam'ın başına gelenler, Mübarek'in ve son zamanlarda Kaddafi'nin başına gelenler, seninde başına gelebilir. Yani bunlara doğru gitme, bunlara doğru uçma. Tabii bu angus sığırıyla da benzediği için tam da yerine oturuyor. Çünkü Türkiye'de 7 milyon sığır varken, bu uluslararası şirketler Türkiye'de sığır sayısının 3 milyona düşmesine sebep oldular. Bu sana da zarar verir, ülkeye de zarar verir. Bunu söylüyorum. Tabii ki bunda bir hakaret kastı yok, bir eleştiri."

2 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Kendisinin başbakan gibi hakaret etmediğini savunan Zeybek, "Ben sadece bir kuşun huyundan yararlanarak gidişi anlatmaya çalıştım. Ama Sayın Başbakan benimle ilgili bir kelimeden ötürü 100 bin liralık bir tazminat davası açmakla yetinmedi, anladığıma göre suç ihbarında bulunmuş. Hakaret anlamı bile taşımayan bir kelime için DP Genel Başkanı'nın 2 yıla kadar hapsi istenen bir dava açılıyor. Tabii savcı nasıl bir karar verecek, onu bilemiyoruz" diye konuştu. DP Genel Başkanı Zeybek, maksadının başbakanı uyarmak olduğunu ifade ederek, "Aslında kendisine de iyilik yapıyorum ama inşallah gün gelir bu iyiliğimi unutmaz" şeklinde konuştu. Zeybek, soruşturma kapsamında dava açılması halinde 2 yıla kadar hapis cezası istendiğinin hatırlatılması üzerine, "Ceza davası açılacak mı, açılmayacak mı, netice itibariyle savcının takdirine bağlı. Ceza verip vermemek hakimin takdirine bağlı. Bugün bu süreç başladı" değerlendirmesinde bulundu.