BIST 9.770
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,22
HABER /  GÜNCEL

Zevk için yedi kişiyi vurdu!

İnegöl'de 'gasp' suçunda girdiği cezaevinden 3 ay önce çıkan Mücahit Kabuk, dün gece bir akrabasının evine tüfekle ateş etti.

Abone ol

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, gözaltına alınmak istenirken tüfekle ateş ederek 3'ü polis, 7 kişiyi yaralayan 25 yaşındaki Mücahit Kabuk, Bursa'dan takviye gelen ekiplerin operasyonuyla yakalandı. 3 ay öne cezaevinden çıkan Kabuk, sağlık kontrolüne götürülürken gazetecilerin "Neden ateş ettin?" sorusuna "Zevkten yaptım" karşılığını verdi.

İnegöl'de 'gasp' suçunda girdiği cezaevinden 3 ay önce çıkan Mücahit Kabuk, dün gece bir akrabasının evine tüfekle ateş etti. Şikayet üzerine şüpheliyi arayan İnegöl Emniyet Müdürlüğü sivil polis ekipleri, Mahmudiye Mahallesi Suyolu Caddesi üzerinde görülen Kabuk'u gözaltına almak için bölgeyi ablukaya aldı. Ahşap bir evin bahçesine saklanan Kabuk, kendisine yaklaşan polislere, kesme diye tabir edilen tüfekle ateş etmeye başladı.

Mücahit Kabuk'un tüfeğinden çıkan saçmaların isabet ettiği polis memurları 34 yaşındaki Zeki Güngör, 37 yaşındaki Mahir Demirbağ ve 36 yaşındaki Atalay Tanış yaralandı. Ateş ederek kaçmaya başlayan Kabuk'un tüfeğinden çıkan saçmalardan olayı balkondan izleyen Osman Tokpınar ile kızı Zeynep Tokpınar, yoldan geçen Cemalettin Ardıç ile eşi Fatma Ardıç da yaralandı.

Haber verilmesi sonucu bölgeye giden 112 Acil Servis ambulansları ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen polis memurları ve yaraları vatandaşlar Acil Servis'te tedavi altına alınırken, durumu ağır olan polis memuru Zeki Güngör hemen ameliyata alındı. Başına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarda ağır yaralanan polis memuru Zeki Güngör daha sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

BURSA'DAN ÖZEL HAREKAT EKİBİ GELDİ

Olayın ardından kaçan Mücahit Kabuk'un yakalanması için Bursa'dan Özel Harekat polisleri de ilçeye takviye olarak gönderildi. Olayın ardından İnegöl'e gelerek olay ve yaralılar hakkında bilgiler alan Bursa İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, "Daha önce gasp suçundan sabıkası olan ve 3 ay önce cezaevinden sabıkası olan şüpheli yakalanmak istenirken üzerinde bulunan tüfekle arkadaşlarımıza ateş ediyor. 3 memur arkadaşımız yaralandı. Bir arkadaşımız kolundan, biri kafasından ve muhtelif yerlerinden, biri ise biraz ağır yaralı. Şu an için hayati tehlikesi gözükmüyor ama durumu ciddi sayılır. Karnından yaralanan arkadaşımız ameliyatta. Daha sonra fakülteye sevk edilecek. Memurların dışında çok hafif şekilde 4 vatandaşımız yaralanmış. Hem görevli arkadaşlarımıza hem de vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Böyle üzücü bir olayın olmasını istemezdik" dedi.

Bursa'dan gelen özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonlar sonucu Mücahit Kabuk evinin yakınlarındaki yakalanarak gözaltına alındı. İnegöl Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Kabuk, çıkışta gazetecilerin "Neden ateş ettin?" sorusuna, "Zevkten yaptım" karşılığını verdi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

GÖZ GÖRE GÖRE CİNAYETE KURBAN GİTTİLER

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Burhan Demirel, 15 yaşındaki Nebahat'ı istedi, aile vermeyince mahalleyi bastı, okula gitti. Şikâyet üzerine okul saatlerinde koruma verildi. Cuma günü servisin yolunu kesip kaçtı, aranırken dün de Nebahat ve babasını öldürdü

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde bekâr olan 30 yaşındaki Burhan Demirel, evlenmek istediği ancak ailesinin vermediği 15 yaşındaki Nebahat Karakaya ve babası Cemal Karakaya'yı öldürdü. Göz göre göre gelen çifte cinayet, dün saat 06.00 sıralarında Kovancılar ilçesi Çaybaşı Mahallesi Levent Sokak'ta işlendi. Karakaya ailesinin akrabası ve kiracısı olan 30 yaşındaki Burhan Demirel 3 ay önce, ev sahibinin 15 yaşındaki kızı Nebahat Karakaya'yı ailesinden istedi. Ancak aile, genç kızın okula gittiğini ve daha öğrenci olduğunu söyleyerek bu isteği reddetti.

Bu arada baba Cemal Karakaya, kiracısı olan Demirel'in evden çıkmasını istedi. Kentte Abdullahpaşa Mahallesi'nde bir eve taşınan Burhan Demirel genç kızın peşini bırakmaya niyetli değildi. İki ay önce genç kızın öğrenim gördüğü Palu Kız Meslek Lisesi'ne gitti. Okul müdürü Fahrettin Beyaz'a, Nebahat Karakaya'nın dayısı olduğunu söyleyen Demirel "Ailesi onu okuldan almam için beni gönderdi" dedi. Ancak genç kız "Bu adam benim dayım değil, beni kaçırmaya çalışıyor" diye uyardı. Müdürün şikâyeti üzerine polis, Burhan Demirel'i gözaltına aldı. İddiaya göre bir gece nezarethanede tutulan Demirel daha sonra serbest bırakıldı.

BABAYI TEHDİT EDİYORDU
Bu arada Demirel, baba Karakaya'yı cep telefonuyla tehdit etmeye başladı. Aile Palu Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, koruma talebinde bulundu. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler, genç kızın okul giriş-çıkış saatlerinde okulun kapısında nöbet tutmaya başladı. Bu arada Nebahat'ı okula babası götürüp getirmeye başladı. Daha sonra Demirel elinde silahla 3 kez farklı zamanlarda genç kızın yaşadığı mahalleyi bastı. Aile her defasında jandarmaya ve savcılığa şikâyette bulundu.

Ancak ailenin iddiasına göre yetkililer, "Ölü yok biz kimi gidip yakalayalım" dedi. Son olarak Demirel, cuma günü Nebahat Karakaya'nın da içinde bulunduğu Kovancılar ilçesinden Palu'ya giden öğrencileri taşıyan okul minibüsünü silahla durdurdu. Minibüs sürücüsü ve minibüsteki öğretmenleri "Nebahat'ı bana vermezseniz, sizi öldürürüm" diyerek tehdit etti. Tehdide boyun eğmeyen öğretmenler, hemen jandarmaya haber verdi.

Jandarma ekiplerinin geldiğini gören Demirel, olay yerinden kaçtı. Ailenin ve öğretmenlerin durumu güvenlik güçlerine bildirmesi üzerine ekipler gece boyunca her yerde şüpheliyi aradı. Tüm bu yaşananların ardından okul müdürü Fahrettin Beyaz, cuma günü akşam saatlerinde baba Karakaya'yı telefonla arayarak, "Biz kızınızı koruyamıyoruz. Başka bir okula verin ya da açık lisede okutun" dedi. Bunun üzerine baba okula giderek kızının tasdiknamesini aldı.

BABA VE KIZI ÖLDÜ
Ekipler her yerde Burhan Demirel'i ararken o gece yarısı ailenin yaşadığı evin odunluğuna saklandı. Sabah saat 06.00 sıralarında baba Cemal Karakaya inşaat halindeki evinin inşaatında çalışmak üzere bahçedeki çimentoları alıp, harç yapmaya başladı. Bu sırada odunluktan çıkan Demirel, baba Karakaya'ya silahla ateş açtı. Karakaya kanlar içinde yere yığılırken, silah sesini duyan anne ve kızı Nebahat Karakaya hemen kapıya koştu. Bu sırada şüpheli, kapıdaki genç kıza da ateş etti. Kızının arkasında duran anne Fatmagül Karakaya ise saldırıdan yara almadan kurtuldu. 15 yaşındaki Nebahat Karakaya olay yerinde, baba Cemal Karakaya ise ağır yaralı olarak Elazığ'a kaldırılırken ambulansta öldü. Olaydan sonra kaçan Burhan Demirel'in yakalanması için çalışma başlatıldı. Ailenin komşusu olan Emrah Cankara "Sabah silah sesiyle uyandık. Burhan ailenin eski kiracısı ve akrabasıydı. Gece odunluğa saklanmış sanırım, sabah da oradan çıkıp ateş etmiş" dedi. Amca Aziz Karakaya ise "Savcılığa 4-5 kez şikâyette bulunduk. 3 kere yaşadığımız mahalleyi silahla bastı. Dün okul minibüsünü elinde silahla durdurmuş, jandarmaya haber verince kaçmış. Yeğenim ve kardeşim göz göre göre öldüler" dedi. Baba ile kızın cenazesi otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.

'Cumartesi tatil günüydü yapacağımız bir şey yok'
Yengesi Saliha Karakaya, "Peşini bir türlü bırakmadı. Polis ve jandarma önlem almadı. Olacağı buydu" dedi. Dede Fikri Şeker ise, "Kaç kez şikâyette bulundular. Ama kimse ilgilenmedi. Çok büyük ihmal var" diye konuştu. Ailenin iki oğlu olduğu ve İstanbul'da inşaat işçisi olarak çalıştıkları, Burcu ismindeki kızlarının ise İzmir'de evli olduğu öğrenildi. Kovancılar'da görevli bir emniyet yetkilisi, olayda ihmal olup olmadığı yönündeki bir sorumuza "Bize müracaatları vardı. Okul önünde tedbir almıştık. Giriş çıkışları kontrol altına almıştık. Cumartesi olduğu için yapacağımız bir şey yok" diye yanıt verdi.

VİRAJI ALAMAYINCA BAŞBAKANLIK DUVARINA ÇARPTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Ankara'da virajı alamayan sürücü önce ağca sonra Başbakanlık binasını çevresindeki demir korkuluklara çarparak durabildi.

Ankara'da virajı alamayan sürücü önce ağca sonra Başbakanlık binasını çevresindeki demir korkuluklara çarparak durabildi.

Alınan bilgiye göre, Yahya Galip caddesinden gelip Milli Müdafaa caddesine dönmek isteyen Salim Yeşilöz yönetimindeki 06 ERU 27 plakalı otomobil virajı alamayarak önce yol kenarındaki ağaca çarptı, ardından Başbakanlık binasını çevreleyen demir korkuluklara çarparak durdu.

Polis ekipleri tarafından olay yerine çağrılan 112 Hızır acil ekipleri araç içerisinde bulunan yaralı Hasan Sivrikaya ve Kaan Yeşilöz'ün ilk müdahalesini olay yerinde yaparak hastaneye kaldırdı.

Şoför Salim Yeşilöz ve arkadaşı Aytaç Kayhan kazadan yara almadan kurtuldu. Şoför Yeşilöz ve Kayhan ifadeleri alınmak üzere polis ekipleri tarafından karakola götürüldü. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN İNTİHARI ŞOK YARATTI!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencisi genç kız, 8 katlı apartmanın çatı katından atlayarak intihar etti.

Alınan bilgiye göre, Bahçeliever Mahallesi Trabzon Caddesi'nde bulunan bir apartmanın çatı katına çıkan 22 yaşındaki M.N, kendini boşluğa bıraktı.

112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale edilen genç kız, ambulansla Yenişehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Genç kız, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

M.N'nin, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Meslek Yüksek Okulu Pazarlama Bölümünde öğrenim gördüğü öğrenildi.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürdürülüyor.

HASTA YAKINLARI DOKTORA BÖYLE SALDIRDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Konya'nın Bozkır ilçesindeki Bozkır Devlet Hastanesinde görevli doktor İbrahim Halil Şimşek, uğradığı bıçaklı saldırıda ağır yaralandı.

Dr. Şimşek, acil serviste çıkan tartışmada hasta yakını olan H.Ö. tarafından 3 yerinden bıçaklandı. Ağır yaralanan Şimşek, Bozkır Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Gözaltına alınan H.Ö'nün polisteki ifadesinde, doktorun, muayeneye getirdiği 40 günlük bebeğiyle yeteri kadar ilgilenmediğini, bu nedenle saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.