BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Zelal Topçul bulundu mu? Müge Anlı'daki kızla ilgili flaş gelişme

MERSİN'de minibüste akrabası Derviş Topçul tarafından kaçırılan üniversite öğrencisi Zelal Topçul, polis tarafından kurtarıldı. Müge Anlı'da yayınlanan Zelal Topçul'un kaçırılma görüntüleri olay olmuştu. İşte yeni haberler;

Abone ol

MERSİN'de teyzesiyle birlikte bindiği minibüste herkesin gözü önünde, evlenme teklifini reddettiği akrabası Derviş Topçul, ağabeyi ve arkadaşı tarafından kaçırıldığı iddia edilen üniversite öğrencisi Zelal Topçul, polis tarafından bulundu. Zelal Topçul'un olay yaratan minibüsteki kaçırılma görüntüleri Müge Anlı'da yayınlanmıştı.

Topçul'un ailesinin kızlarının bindiği minibüsten kaçırıldığı yönündeki ihbarı üzerine harekete polis ekipleri geniş çaplı araştırma başlattı. Genç kızı bulmak için birçok adrese operasyon düzenleyen ekipler, Zelal Topçul'u merkez Akdeniz ilçesindeki bir adreste buldu.

zelal topçul kimdir müge anlıPolis operasyonu ile kurtarılan Zelal böyle görüntülendi

ZELAL KONUŞTU : Zelal Topçul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın bir anda olduğunu ve kendisinin de yaşanılanları anlamadığını söyledi. Kaçıran şahsın akrabası olduğunu belirten Topçul, şöyle devam etti:

"İSTEMEDEN YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

"5 yıldır da beni seviyormuş. Yani böyle bir şeyi istemeden yaptığını düşünüyorum. Pişman olmuştur. Büyük bir hata yaptı. Keşke yapmasaydı. Annemin, babamın, amcamın göz yaşına değmedi. Ben böyle bir şey beklemiyordum. Bu kadar cesaretli olacağını beklemiyordum. Bu kadarını yapacağını kestiremiyordum. Şu anda iyiyim çok şükür babam, amcam yanımda. Polislere teşekkür ediyorum. Hiçbir zarar vermediler, gittiğim gibi geri geldim. Çok iyiyim."

BABA TOPÇUL: "SAPASAĞLAM BULDUM" : Baba Yusuf Topçul da en büyük mutluluğu yaşadığını, kızlarının sapasağlam bulunduğunu kaydetti. Tüm polis ekiplerine teşekkür eden Topçul, "Şu anda herhangi bir sıkıntımız yok. Onlar cezasını bulurlar. Adalete güveniyoruz. Gereken neyse yapılır. Tüm amirlerimize teşekkür ederiz. Yardımcı oldular." dedi. Polis ekipleri olayla ilgili 4 kişiyi de gözaltına aldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ ZELAL TOPÇUL'UN KAÇIRILMA GÖRÜNTÜLERİ

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde oturan Zelal Topçul, bu yıl Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü’nü kazandı. Kayıt yaptırıp okula başlayan genç kızı, iddiaya göre Kızıltepe’de akrabası Derviş Topçul’a (22) istediler. Müteahhit Yusuf Topçul, kızını isteyen amcasının çocuklarına, "Benim kızım okuyor, meslek sahibi olacak. Senin çocuk işsiz güçsüz. Tarlada çalışıyor. Bu konuyu kapatın. Bir daha da açmayın" dedi.

Olumsuz yanıtın ardından ısrarını sürdüren Derviş Topçul, ağabeyi Nurullah Topçul (27) ve arkadaşı Savaş Y. (22) le birlikte Mersin’e gelip Zelal’i takip etmeye başladı.

Yurtta kalan Zelal Topçul, Akdeniz ilçesinde oturan akrabalarına gitmek için dün saat 14.30 sıralarında minibüse bindi. Şüpheliler, otomobille takip ettikleri minibüsün önünü Homurlu Mahallesi’nde yolcu indirirken kesti. Minibüse binen Nurullah Topçul, genç kızı kolundan tutup zorla indirdi. Zelal Topçul, otomobile bildirilip bölgeden uzaklaştırıldı. Olay, güvenlik kamerasına da yansıdı.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Zelal Topçul’un evlenme teklifini ret ettiği akrabası Derviş Topçul, ağabeyi ve arkadaşı tarafından kaçırılma anının tanığı Abdulgaffar Azğan, evinin önünde yaşanan olayı anlattı. Azğan, "Ben bahçede hayvanlarımla ilgilendim. Eve girer girmez acı bir fren sesi duydum. Kaza sandım, aceleyle dışarı çıktım. Biri yaralandı sandım. Genç bir kızı otomobile attılar ve hızla uzaklaştılar. Kızın birini götürdüler, diğer kız burada kaldı, telefon etti birilerine. Kızın kaçırıldığını söyledi. Beyaz bir araba ile kızın götürüldüğünü gördüm. Kız otomobile bindirilirken bağırıyordu" dedi.

KIZIMI İSTEDİLER, "BU KONUYU KAPATIN" DEDİM

Kızından haber alamayan 5 çocuk babası Yusuf Topçul, Mersin’e gelerek Zelal’in bulunması için polise şikayet dilekçesi verdi. Baba Topçul, "Kızımı istediler, ben de onlara 'Kızım okuyor, sizin çocuk işsiz güçsüz. Bu konuyu kapatın' demiştim. Mersin’e gelip kızımı kaçırmışlar" dedi.

Baba Yusuf Topçul

Polis genç kızı kaçıranların peşine düşerken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Zelal'in ailesi de kızını görenlerin polisi aramasını istedi.

BABA ANLATTI: "AİLESİ TEHDİT MESAJLARI GÖNDERDİ"

Zelal Topçu'nun ailesi kızlarının bulunması için görüntüleri Müge Anlı'nın programına da gönderdi. Baba Yusuf Topçul, kaçıran kişinin amcasının çocuklarının çocukları olduğunu, olaydan sonra hiçbir şey olmamış gibi seraların içine girdiğini ve olayı inkar ettikten sonra kayıplara karıştığını anlattı.

Baba Topçul, kızını kaçıranların bağımlı olduğu için toplumdan dışlandığını, şahısların telefonlarını kapatmasına rağmen ailesinin kendilerine tehdit mesajları gönderdiğini söyledi.

Müge Anlı da akıllara durgunluk veren anları izlerken şoka girdi ve "Görüntüleri izlerken tüylerim diken diken oldu. 'Baban bekliyor' deyip götürüyorlar. Daha sonra binenler de akrabaları. Daha önce sevdiğini söylemiş ama kız istemediğini anlatmış. Bu kadar kolay mı? İnanılır gibi değil" dedi.