BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  POLİTİKA

Zeki Sezer kapıyı açık bıraktı

Zeki Sezer 'geri dön' çağrılarına ne diyecek? DSP'den istifa etti ama bu kapıyı tamamen kapamadığının sinyalini verdi.

Abone ol

DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Niye beni ısrarla adaylığa çağırıyorsunuz, diyemem'' dedi.

Sezer, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Topluluğunun, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlediği ''5. Ulusal Ekonomi, Siyaset ve Dış İlişkiler Sempozyumu''na katılarak bir konuşma yaptı.

Zeki Sezer, toplantı salonuna girişinde basın mensuplarının, ''Parti tabanının sizi yeniden genel başkan olarak görmek istediğine ilişkin haberleri nasıl değerlendiriyorsunuz'' şeklindeki sorusunu, ''Niye beni ısrarla adaylığa çağırıyorsunuz, diyemem'' diye yanıtladı.

Sezer, sempozyumda yaptığı konuşmada da siyaset kurumuna güvensizlik olduğunu söyledi. ''Söyleyecek sözü, yapacak işi'' olan bir çok insanın partilerde görev almadığını ifade eden Sezer, partilerin mevcut yönetimlerinin de bu kişilere kapıları açmadığını kaydetti.

Konuşmasında yargı sistemine de değinen Sezer, yargı sisteminin son dönemlerde büyük yara aldığını ifade etti. Sezer, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün, telefonlarının dinlenmesi ile ilgili olarak ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu anımsattı.

Sezer, devletin kurumlarının da birbirinden istihbarat sakladığını ve birbirine güvenmediğini savunarak eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, ''Bana istihbarat getirecek kurum benim hakkımda istihbarat topluyor'' diye yakındığına işaret etti.

Zeki Sezer, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sıkıntının altında, yerel yönetimlerin kontrolsüz harcamalarının olduğunu da savundu.