BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,00

Zeki Açıköz ve TAFED

Tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Türk mutfağının ismi ve soy ismi gibi Zeki, Açık ve öz Zeki Açıköz ile Ankara’da bir araya gelerek Türk mutfağının önde gelen ismiyle aşçılık mesleği ve yemek kültürüne dair ne varsa dünden bugüne ve yarınlara uzayıp g

Tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Türk mutfağının ismi ve soy ismi gibi Zeki, Açık ve öz Zeki Açıköz ile Ankara’da bir araya gelerek Türk mutfağının önde gelen ismiyle aşçılık mesleği ve yemek kültürüne dair ne varsa dünden bugüne ve yarınlara uzayıp giden serüvenini paylaştı. Türk mutfağının nabzını tuttu.

Zeki Usta’dan Muhteşem Mutfak Şölenleri

Tek Tabağa Dünyayı sığdıran isim oldu. Annemizin mutfağını dünyaya taşıdı hiç ama hiç yorulmadı. Zeki usta uykusunda bile yemek mesaisi yaptı.  Anlayacağınız bu günlere hiçte kolay gelmedi.

 

Zeki Usta Her Dem Taze

Zeki Usta Türk mutfağında hem yoğuran, hem mayalayan, hem öğreten, hem pişiren, hem tarif eden, her dem mesleğine tutkuyla bağlanıp hayatını mutfak kültürüne bağlayan isim.

Türk Mutfağının Yıldızı

Zeki Ustanın Mutfak Kültürü

Zeki ustanın içinde aşk kokan yemekleri mesleğine olan inancının büyüsüydü. Zeki Usta bin bir gece sofraları kurdu nice büyülü akşamlarda…

Anladım ki

Zeki Usta Türk mutfağının sonsuz olduğunu yaşayarak anladı ve sonsuza taşımak için hayatını mutfağımıza adadı.

Meğer Mutfak Bin Yaşammış

Zeki Usta mutfak okulunda yüzlerce ayrıntı öğrendi, öğretti ve öğrenmeye, öğretmeye devam ediyor.

Her zaman Teveccühü Elden Bırakmadı

Aşçı meslektaşlarına büyük bir teveccüh göstererek onların yıldızı, gözdesi, önderi olarak gönüllerinde gerçek bir taht kurmayı başardı.

Gastronomik Yolculuklar

Zeki Usta tüm dünyada sıra dışı pazarlardan mevsimlik keyiflere yol aldı. Dünya isimlerini lüksün doruklarında mükellef ziyafetler için gastronomik yolculuklara taşıyan isim oldu. Dünya mutfaklarına birçok seyahatler yaptı.

Mutfağın Paşası Yemeğin Hasını Yapar

Bir Yemek Mutluluk

Tatlıdan tuzluya, yabanı besin bitkileri ve otlarından sebzelere, 4 mevsim 7 bölgemiz Türk ve dünya mutfağını hayatının sofrası yapan ve bu sofrayı dünyaya sunan isim. Dünyanın en güzel tatlarına Zeki Ustanın gözünden ve kalbinden bakabilmek hatta deyim yerindeyse dokuna bilmek, tadabilmek bambaşka bir duygu olsa gerek. Çünkü; Zeki Ustanın yemeklerinin tadı bambaşka.

Zeki Usta Sırada Ne Var?

Mutfakta Mutlu olabilme sanatının ayrıntıları

Türk Mutfağının Muazzam İsmi

Türk Mutfağının aynasında aydınlık bir yüz

Türk Mutfağının Dehası

Mideleri Ferahlatan Lezzet ile Yaşatan İsim

Tüm Dünyaya Parmak Isırtan Adam diye devam eden şiir tadında uzayıp giden bir aşkın öyküsü bu.

Eskimeyen Lezzetler

Hamur işlerinden faydalı ot ve baharatlara, sofra kültüründen çay saatlerine, deniz  mutfağından annelerimizin mutfağına bereketin, lezzetin, gönül tatlarını Akdeniz’den Güneydoğuya, Karadeniz’den Trakya ya Türk Yemeklerini dünyaya tanıttı ve tattırdı.

Görücü Usulü Evlendiği Mesleği Aşka Dönüşmüş

“Bu dünya ya bir daha gelme şansım olsa eşim ve mesleğim değişmezdi” diyor Zeki Usta. İki kız çocuğu var ve çocuk menülerini hazırlarken onlardan destek alıyor. “Sinirlenince Zeki, ortalık karaktersiz kaynıyor biz iki karakterliyiz hanım” diyen espritüel bir yapısıyla da eşinin gönlünde ebedi taht kurmayı başarmış Zeki Usta.

 

Bizim Misyonumuz Türk Mutfağıdır

 Bazı insanların misyonu farklıdır bizim misyonumuz ise Türk Mutfağıdır.

Uruguay’a bile Türk Mutfağını taşıdı

İstikrarı Geleceği Oldu

 Mandolin Çalarken Kurulan Sofralarda ilmik ilmik, emek emek yaşanmışlıklar ve paylaşımlarla bugünlere gelen Zeki Usta Türk Mutfağının önder şeflerinden olurken genç mesai arkadaşlarına örnek olmayı, kendisi olmayı ve arkadan gelen genç aşçı kardeşlerinin Türk mutfağını çok adım öteye götürmeleri için örnek ve başarılı üst düzey yöneticiler olabilmeleri için eğitimlerinden davranışlarına kadar her konuda çok çalışmaları, yılmamaları, ben yapamam dememeleri için tavsiyeleri ve destekleriyle yoğun bir mesai harcamaya devam ediyor.  Başkanlığını yaptığı Türkiye Aşçılar Federasyonu organizasyonlarıyla il il Türkiye’yi dolaşırken dünya aşçılar olimpiyatlarında Türkiye’yi jüri üyesi olarak büyük bir onurla temsil etmeye devam ediyor. 

 

Türk Mutfağının Şeflerinden Duyarlı Davranış

Biz Fransız Mutfağını Değil Fransız Mutfağı Bizi Konuşur

Gülünç Fransız yasasına karşı ;

Bizler Türk Aşçısı ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Olarak

Türk Aşçısının Fransız markalı ve ürettiği hiçbir ürünü malları kullanmama kararı aldık ve bunu sonuna kadar, ebedi olarak uygulayacağız.

Bar kodu 30 ila 37 numara arası İthal Fransız ürünlerine karşı eylem yapılacak Mutfaklarımıza sokulmayacaktır.

Kamuoyuna ve Meslektaşlarımıza saygı ile duyurulur

ZEKİ AÇIKÖZ

Onların Gözünde "Ustamız" Zeki Açıköz

Bu özel yazının yayına hazırlık aşamalarında benimle birlikte büyük bir istekle çalışan Zeki Açıköz’ün kurmaylarından Sertaç Türk, İlknur Kayacı, Elif Şahbaz Zeki Ustalarını hiç yalnız bırakmadılar.

Bolu Mengen doğumlu Açıköz, 1979 yılından beri aşcı olarak çeşitli otel ve restorantlarda çalıştı. 1991 yılında Ankara Sheraton Hotel bünyesinde çalışmaya başladı ve 2000 yılında aşçıbaşı oldu. Halen Sheraton Hotel & Convention Center, Ankara’da Executive Chef  olarak çalışmaktadır.

Turizm sektöründe yetişen gençlerin, meslek tercihlerini doğru yapabilmeleri ve aşcılık mesleğini tercih eden öğrencilere temelden yeterli donanımı sağlamak amacı ile 2009 yılından beri Atılım Üniversitesi Turizm Bölümünde mutfak dersi vermektedir.

TRT 1’de 5 yıl süre ile sabah kuşağı canlı yayında, mutfak bölümünde Türk ve Dünya mutfağından farklı lezzetleri ve kültürlerini seyircilere tanıtmıştır.

Dünyanın  ve Türkiye’nin önde gelen liderlerini; örneğin  Kenan Evren, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül, Kraliçe Elizabeth, Vladimir Putin, Barack Hussein Obama  v.s. ; ağırlama ve Türk Mutfağını farklı lezzetlerini tanıtma şansı bulmuştır.

Dünya ve Türk Mutfağı üzerinde çalışmalar ve incelemelerde bulunan Açıköz, yeni nesil aşcıların mesleğe daha donanımlı yetişmesi, Türk aşcılarının dünyada hak ettiği yere gelebilmesi amacı ile kişisel ve kurumsal olarak önderlik yapmakta ve projelere destek vermektedir.

18 derneğin bağlı olduğu Türkiye Aşcılar Federasyonun ikinci dönem başkanlığını yürütmektedir. Yurtiçinde ve yurtdışında Türk mutfağı ve yemek kültürünü tanıtmak amacı ile birçok çalışmada bulunan Açıköz, Chaines des Rotisseurs ( Uluslararası Gastronomi Derneği )  Yönetim Kurulu üyesidir.

Türkiye Aşcılar Federasyonu, onun öncülüğünde sosyal sorumluluk ve mesleki standartlar hakkında çalışmalar yapmaktadır. 

Dünya Aşcılar Birliği tarafından her yıl düzenlenen Dünya Aşcılar Olimpiyatında juri üyesi olarak Türkiye’yi temsil etmektedir.

Federasyona bağlı Türkiye Aşcılar Milli Takımı 2010 yılında Lüksemburg’da gerçekleşen Dünya Aşcılık Olimpiyatlarında, 2 altın, 7 gümüş,10 bronz madalya, 2011 yılında “Moscowa Kremlin Culinary Cup” yarışmasında, 2 Altın Madalya 2 Gümüş Madalya 13 Bronz Madalya 8 Merit alarak ile Türkiye’yi gururlandırmıştır.

 

2000 yılından beri Aşçıbaşı olarak çalıştığı Sheraton Hotel & Convention Center Ankara bünyesinde, bir çok organizasyonun ev sahipliğini yapan Zeki Açıköz, Dünyaca ünlü kişiler için mönüler hazırlamıştır. Bunlardan bazıları: Barack Obama, Kraliçe Elizabeth, Putin, Abdullah Gül, Ahmet Necdet Sezer, Süleyman Demirel, son 10 yılın tüm Bakan ve Başbakanları.

Otel bünyesinde ve dışında gerçekleşen 3000 - 5000 kişilik kongrelerin yiyecek içecek operasyonlarını yürütmüştür.

 

Kendi ağzından kısaca özgeçmişi:

 1966 yılında Bolu Mengen’de doğdum. 19 mayıs 1979 da eti senin kemiği benim sistemiyle Bodrum Liman lokantasında mesleğe başladım. Daha sonra Türkiye’de çeşitli otel ve restorantlarda çalışma hayatım devam etti. Sheraton Otel bünyesinde 1991 den 2001 yılına kadar değişik bölüm ve pozisyonlarda, 2001 yılından itibaren de başaşçı olarak mesleğime halen devam etmekteyim. Bu arada eğitim almak, vermek ve Türk Mutfağı’nı tanıtmak için Avrupa ve Uzak doğuyu kapsayan çeşitli ülkelerde bulundum.

2004-2008 tarihleri arasında 15 arkadaşımla beraber kurmuş olduğumuz Başkent Aşçılar ve Turizm birliği derneğinin başkanlığını yürüttüm. Mayıs 2008 tarihinde Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim kurulu başkanı olarak seçildim ve başkent aşçılar derneği yönetim kurulu başkanlığı görevimden istifa ettim. Federasyonumuz da ve federasyona bağlı bulunan 13 adet derneğimiz de Türk ve yöresel mutfağımızın tanıtımı için gerek yerel ve uluslararası yarışmalar düzenleyerek, gerek yurt dışındaki fuarlara katılarak, gerekse Turizm Bakanlığı ile ortak yürütülen çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen Türk Haftası projelerinde ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek çeşitli tanıtım etkinlikleri düzenleyerek çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Ayrıca federasyona bağlı derneklerimizde meslektaşlarımız ve ev hanımları için yemek ve servis kursları vermekteyiz.

Türkiye’de mesleğimize olan ilginin artması, Türk aşçıların gelişimleri ve neler yapabildiklerini yemek sevenlere sunmak için 4.sünü Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirdiğimiz CHEF 8 organizasyonunda; Türkiyenin sayılı şeflerinden oluşan 8 ayrı ekip, 8 farklı menüyle her sene olduğu gibi bu sene de yemek severlerle buluştu. Aynı şekilde Türkiye'de ikinci defa düzenlenen ALTIN KEP AŞÇILAR’na Türkiye genelinde 1500 Türk ve  yabancı profesyonel aşçı ve 95 adet Turizm Otelcilik Okulundan katılan 400 öğrenci mutfak kültürümüzü geliştirmek ve aşçılarımızın birlik ve beraberliğini güçlendirmek için çalıştı. 10 kategoride yapılan yarışmamızda profesyonel ve amatör yerli ve yabancı aşçılarımız çeşitli dallarda yarıştı. Yarışmayı gözlemlemek için de bir çok üniversiteden aşçılığa gönül vermiş öğretim görevlileri, dünya çapında ünlü gurmeler ve çeşitli branşlarda önemli başarılar kazanmış şeflerimiz katıldı. 1981 yılından beri düzenlenen MENGEN AŞÇILIK FESTİVALİ’de bu mesleğe ne kadar uzun süredir emek verdiğimizin bir göstergesidir.

Bu ve bunun gibi projelerin artması, Türk mutfağının ve Türk şeflerinin yaratıcı zenginliklerini gösterebilmeleri açısından çok önemlidir. Türk mutfağının ve Türk şeflerinin yaratıcı zenginliklerini gösterebilmeleri için çalışmalarımız sürekli artarak devam etmektedir. İşini ve ülkesi çok seven bir kişi olarak kendi mesleki sorumluluklarımın her alanda farkındayım ve en iyi şekilde gerçekleştirmek için elimden geleni yapıyorum. Umuyorum ki Ustalarımızın başlattığı ve bizim devam ettiğimiz Türk Mutfağının tanıtımı ile ilgili çalışmalar hak ettikleri ilgiyi ve saygıyı görürler. Gelecek kuşaklarda ki genç meslektaşlarımız da bu mirasa sahip çıkarlar. Ben Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde bu mesleğin doğru tanıtılması için elimden geleni yapıyorum.

Başka bir konu da mesleki eğitim, bu anlamda Üniversitelere destek amaçlı Yiyecek İçecek dersleri devam ettiriyorum, Avrupa Birliği’nin öngördüğü şekilde Federasyon olarak meslek standartlarımızı oluşturuyoruz. En önemlisi dünyadaki en büyük mutfaklardan biri olarak kabul edilen Türk Mutfağını doğru bir şekilde gelecek nesillere aktarmaktır. Hiç bir zaman bilgimi paylaşmakta cimri olmadım ve bu anlayışla çalışan bir federasyon içinde olmaktan çok mutluyum. Sözlerime burada son verirken, aşçılık mesleği ile bilgilerinizin arttığını ümit ediyorum. “

 

 

TAFED Tanımı ve Amacı

TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU

Türkiye Aşçılar Federasyonu 18 derneğin birleşimiyle, Türkiye’nin seçkin aşçıları tarafından 2006 yılında derneklerin üst kuruluşu olarak İstanbul merkezli kurulmuştur.  Federasyon bünyesinde yapılan başarılı çalışmalar sonucunda her geçen gün üye dernek sayısında artışlar olmuş ve şu anda 18 derneği bünyesinde barındırmakta ve Türkiye’nin 5 Coğrafi Bölgesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Türkiye Aşçılar Federasyonu bünyesindeki üye dernekler:

Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği – Bolu / 1981

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği,  - İzmir / 1995

İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği, - İstanbul / 1997

Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği,  - Alanya / 1998

Güney Marmara Aşçılar Derneği,  - Bursa / 2001

Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği,  - Ankara / 2004

Manavgat Aşçılar Derneği, - Antalya / 2006

İzmir Aşçılar Derneği,  - İzmir / 2006

Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği  - Muğla /2007

Çukurova Aşçılar Derneği,  - Adana / 2007

Bolu Profesyonel Aşçılar Derneği, - Bolu / 2007

Şefler Birliği – Antalya / 2008

Kapadokya Aşçılar Derneğidir - Nevşehir / 2007

İstanbul Aşçılar Derneği – İstanbul

Eskişehir Aşçılar Derneği

19 Mayıs Aşçılar Derneği

Gaziantep Aşçılar Derneği

Afyon Aşçılar Derneği

TAFED bir yılı aşkın süre İç İşleri Bakanlığının denetimi ve Ocak 2008 yılındaki onayından sonra “Türkiye” adını almaya hak kazanmış tek Federasyondur.

Federasyon bünyesindeki üye derneklerin toplamda 9000 den fazla üyesi bulundurmaktadır. 2008–2010 ve 2010 – 2013 dönemleri Yönetim Kurulu Başkanlığını Zeki AÇIKÖZ yürütmek de olup Federasyonun Genel Merkezi İstanbul’ da, Temsilcilik ofisi de Ankara’da bulunmaktadır.

Türkiye Aşçılar Federasyonun Kuruluş Amacı

Türkiye deki bütün bölgesel dernekleri aynı çatı altında toplayarak birlik içinde daha güçlü bir hale getirmektir. Aşçılık mesleğinin ülkemizde ve dünyadaki gelişimine katkıda bulunmak, mesleği hem hukuksal hem de sosyal yönde daha iyi konumlandırmak, mutfak sanatkârlarının yani biz aşçıların mesleki eğitimini destekleyerek daha üst seviyelere getirmektir. Aşçılık mesleğini gerek yurt içi gerekse yurt dışında tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak, festivaller, yarışmalar düzenlemek, mesleğimizle ilgili bütün organizasyonlara katılmak Federasyonumuzun amaçlarındandır. Federasyonumuzun en önemli hedefi de, Türk Kültürünün önemli parçası olan zengin Türk Mutfağının Dünya çapında hak ettiği yere gelmesi için mesleki ve bilimsel çalışmalar yapmaktır

Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde Türkiye çapında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerden bazıları:

Uluslararası Altın Kep Yarışması;Her yıl Ocak ayında Antalya’ da Federasyon önderliğinde Şefler Birliğinin gerçekleştirdiği önemli bir yarışma organizasyonu,

Aşçılar Bayramları ve Baloları; Her yıl Nisan ayında Federasyona bağlı birçok Dernek farklı etkinliklerle Turizm Haftasını ve Aşçı Bayramlarını kutlama organizasyonları,

Chef8; Her yıl Mayıs ayında Ankara’ da Federasyon üyesi Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneğinin gerçekleştirdiği Gurme Yemek organizasyonu,

Uluslar arası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali;1984 yılından beri Mengen Aşçılar Derneği tarafından hazırlanan ve geleneksel hale gelen organizasyon her yıl Haziran ayında bütün aşçıları ve turizmcileri bir araya getirmektedir.

Guinness Dünya Rekorlarımız;Federasyon bünyesinde bulunan Antalya Profesyonel Aşçılar Derneği, 2007 yılında en uzun pasta ile (2720, 21 cm uzunlukta), Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği 2009 yılların da ise en büyük açık büfesi ile (1028 çeşit yemek) dünya rekoru kırmıştır.

Dünya’ da Türk Mutfağını Tanıtmak için yaptığımız Çalışmalar; Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) kurulduğu yıldan bugüne kadar birçok ülkede, gerek kendi çabaları, gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğü, Dış İşleri Bakanlığı ve Türk Tanıtma Vakfı tarafından organize edilen aktivitelerde Türkiye adına bulunmuştur

 

2011 yılı nasıl geçti? Bu dönemde Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak ne gibi etkinlikler, projeler düzenlediniz? 2012’de yeni projeler var mı, beklentileriniz neler? Turizm açısından nasıl bir yıl olmasını bekliyorsunuz?

Türkiye Aşçılar Federasyonu 2006 yılında kurulmuş, göreli olarak genç bir Federasyondur. Bu süreçte Türkiye içinde ve dışında mesleki gelişimini sürdürmüş, bağlantılarını kuvvetlendirmiş, meslektaşlarını aynı çatı altında toplamaya gayret etmiştir. 2011 yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde, görüyorum ki ana hedeflerimizde oldukça yol almışız. Yurt içinde ve dışında Türk yemeklerini tanıtıcı birçok etkinlik yaptık, Amerika’da, Fransa’da, İngiltere’de, Norveç’te, Endonezya’da, Hindistan’da, Dubai’de Türk Yemekleri, Türk Kültürü haftalarına katıldık. Ulusal ve Uluslararası yarışmalar düzenledik ve mevcut yarışmalara ekipler gönderdik. Son olarak Lüksemburg’da gerçekleşen Uluslar Arası Aşçılık yarışmasından 19, Rusya’dan 23 madalya ile döndük. Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak ismimizin kamuoyunda belli bir saygınlığı kazanmasını sağladık ve bizi destekleyen dost firmalarla tanıştık. Mesleki olarak düşündüğümüzde 2011 yılında devletimizin mutfak kültürümüzü turizmin ana kollarından biri olarak alması ve bu konuda gelişmeleri ve çalışmaları daha çok desteklemeye başlaması bizleri çok motive etti. Gittiğimiz yarışmalarda, yaptığımız etkinliklerde Devlet Büyüklerimizi görmek, onların desteğini almak, Federasyonumuzu yüceltti, başarımızı destekledi ve Türkiye ibaresini taşırken ki gururumuzu kat be kat arttırdı.  2012 yılında da turizmin içinde yemek kültürümüzün önemini koruyacağını, Türk aşçıları olarak mesleki gelişimimizin hem bizi hem Türkiye’yi bu konularda daha büyük başarılara taşıyacağını düşünüyorum. Türkiye Aşçılar Federasyonu bünyesindeki 18 dernek ile birlikte ulusal ve uluslararası düzeyde, organizasyonlar düzenlemeye ve organizasyonlara katılmaya, bünyesinde ki gençlere mesleki eğitimler vermeye, Türkiye’de ki tüm meslektaşlarına ulaşana kadar ve Türk yemek kültürünü Dünyada en üst konuma ulaştırana kadar tüm gayretiyle çalışmaya 2012 yılında da devam edecektir.

 

 Peki TAFED’in 2012 yılı Faaliyet Takviminde Neler  Var

 OCAK

18 – 21 Ocak 2012 Uluslar arası Antalya Altın Kep yarışması – Antalya Şefler Birliği Derneği 

ŞUBAT

Geleneksel Aşçılar Balosu –Akdeniz Profesyonel Aşçılar Derneği

Unlu Mamuller Yarışması – Manavgat Aşçılar Derneği

MART

12 Mart 2012 Aşçılar Bayramı – Güney Marmara Aşçılar Derneği

Vin Oliv Zeytin yağ Fuarı – Genç Aşçılar, Ev hanımları ve Yöresel Zeytin Yağlı Yarışmaları –İzmir Aşçılar Derneği

TAFED Aydın Yılmaz Eğitim Mutfağı Açılışı– İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği

Sezona Merhaba Geleneksel Aşçılar Balosu – Manavgat Aşçılar Derneği

NİSAN

Chef8 Gurme ve Gala Gecesi – Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği

15 Nisan 2012 Turizm Haftası ve Aşçılar Bayramı – Akdeniz Profesyonel Aşçılar Derneği

Turizm Haftası Aşçılar Bayramı – Manavgat Aşçılar Derneği

 Yöresel Ev Hanımları Yemek Yarışması ve Turizm Haftası Etkinlikleri - Kuşadası Profesyonel AşçılarDerneği

Yöresel Yemek Yarışması – İstanbul Aşçılar Derneği

Turizm Haftası Yemek Yarışması – ÇukurovaAşçılar Derneği

 

MAYIS

Bursa Yemekleri Festivali – Güney Marmara AşçılarDerneği

8-10 Mayıs 2012 Afyonkarahisar Yöresel Lezzetler Festivali – Afyonkarahisar Profesyonel AşçılarDerneği

 İzmir Alsancak Şenlikleri – Alsancak Esnafı Lokantalar ve Restoranlar Yemek Yarışması Organizasyonu – İzmir Aşçılar Derneği

Alanya Festivali – Antalya profesyonel Aşçılar Derneği

 Buz Dekor ve Sebze oymacılık Eğitim Semineri – Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği

Dünya Yemekleri Eğitim Kursları – Çukurova AşçılarDerneği

HAZİRAN

Uluslar arası Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali – Mengen Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği

TEMMUZ

Geleneksel Alanya Pikniği – Akdeniz ProfesyonelAşçılar Derneği

AĞUSTOS

4. CAMADAN Endüstriyel Ürünler Fuarı –Karadeniz Aşçılar Derneği

EYLÜL

CNR Expo Center İstanbul Gıda Fuarı Dernek Stant Kurulumu – İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği

Yemek Festivali – Kapadokya Aşçılar Derneği

 Ramazan İftar Yemekleri – Kuşadası ProfesyonelAşçılar Derneği

Geleneksel Beyaz Festivali  - Bolu Profesyonel AşçılarDerneği

Engelli Aşçılık Eğitim Kursları –Çukurova Aşçılar Drng

EKİM

Uluslar arası Fıstık Festivali – Gaziantep Gastronomive Turizm Birliği Derneği

Cumhuriyet Balosu – Büyük Sürmeli Otel İstanbul – İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği

Geleneksel Sezon Sonu Piknik Şöleni –ManavgatAşçılar Derneği

 Yaz Sezonuna Veda Yemeği – Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği

Geleneksel Metropol Chefs 2012 Buluşması Organizasyonu – İstanbul Aşçılar Derneği

KASIM

Travel Türkiye Fuarı – Konuk olarak Yabancı bir ekip davet edilecek – İzmir Aşçılar Derneği

ARALIK

İzmir Aşçılar Derneği ve Yeni Asır TV Yöresel Yemek Yarışması – İzmir Aşçılar Derneği

TÜYAP FOODIST 2012 Fuarı Dernek Stant Kurulumu – İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği

 

Veda Erken

Türk Mutfağına gönül vermiş, aşçılığı meslek edinmiş, yurdumuzun ve dünyanın dört bir yanında mesleğini büyük bir özveriyle icra eden her biri birbirinden kıymetli şeflerimizi ve ekiplerini Zeki Ustamızın nezdinde en derin gönül bağımızla selamlarken Türk ve dünya mutfağının beyaz kepli padişahları, yolunuz her daim açık sofranız bereketli olsun…