BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  GÜNCEL

Zekeriye Öz'den Erdoğan'a rest!

Savcı Zekeriya Öz, Erdoğan'ın kendisi hakkında dava açması üzerine açıklama yaptı. Öz, o tweetleri tekrar atacağını söyleyerek Erdoğan'a rest çekti.

Abone ol

Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ve tehditle suçlanan twitlerinde suç unsuru bulunmadığını savunarak, "Eğer hakkımda dava açılırsa aynı tweetleri tekrar tekrar atacağım" dedi.

ERDOĞAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla kendisine yönelik tehdit, iftira ve hakaret suçlarını işlediği gerekçesiyle Temmuz ayında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

Zekeriya Öz’ün Bolu’da görev yapıyor olması nedeniyle dosya Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Celalettin Şimşek, Erdoğan’a hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak Zekeriya Öz hakkında Düzce Ağır Ceza Mahkemesi’nde isnat edilen hakaret ve tehdit suçlarından yargılanmak üzere kamu davası açtı.

Attığı tweet'lerde suç unsuru olmadığını savunan Zekeriya Öz şunları söyledi:

"Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın benimle ilgili dava açtığımdan haberim yok. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı benimle ilgili dava açamaz. Ben birinci sınıf savcıyım ve benim bildiğim kadarıyla benimle ilgili davayı ancak Yargıtay açabilir. Neye istinaden böyle bir dava açılmış bilemiyorum. Benim attığım tweet'lerde suç unsuru taşıyan ifadeler yok. Eğer hakkımda dava açılırsa aynı tweetleri tekrar tekrar atacağım."

SONU KADDAFİ GİBİ OLACAK!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Bolu'ya düz savcı olarak atanan savcı Zekeriya Öz sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından geçen Temmuz ayında tartışma yaratan tweetler atmıştı.

Savcı Öz, isim vermeden dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ima ederek sonunun idam edilen Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin ve linç edilerek öldürülen Libya'nın eski lideri Kaddafi gibi olacağını öne sürmüştü.

ekran-resmi-1436-01-04-5.17.58-pm.20141028152552.png