BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Şengöz artık serbest

28 Şubat sürecinde tutuklanan ve 2007 yılından bu yana cezaevinde hükümlü bulunan Zekeriya Şengöz, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında ta...

Abone ol

28 Şubat sürecinde tutuklanan ve 2007 yılından bu yana cezaevinde hükümlü bulunan Zekeriya Şengöz, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tahliye edildi.
Malatya E tipi Kapalı Cezaevi önünde Zekeriya Şengöz’ün şartlı tahliye edilmesi nedeniyle düzenlenen karşılama programına; AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Sivil Dayanışma Platformu (SDP) Başkanı Ayhan Oğan, Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.
Tahliyesi sonrasında ilk konuşmayı Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir yaptı. Aldemir, “Biz 27 Mayıs tarihinde başka bir darbe ile yüzleşmiştik. O darbeyi yapanlar bugün hayatta değil. 12 Eylül’ü yapanlar var ile yok arasında ancak 28 Şubat’ı yapanlar aramızda yaşamaya devam ediyor. Millete bu hali gören bu onursuz insanlar, inşallah özgürlük arayışı içerisinde yargılanacaklar. 28 Şubat mağdurlarının sembol ismi olan Zekeriya Şengöz onuruyla burada aramızdadır” dedi.
Zekeriya Şengöz ise, “Buna özgürlük deniyor mu bilmiyorum. 15 yıl oldu, üzerimizden dozer gibi geçtiler. 28 Şubat sürecinin oyuncuları, çeşitli hile ve desiselerle bizlere tezgah uyguladılar. Gücümüzü ve maneviyatımızı koruyarak kimseye husumet beslemedik, yanlışlık da yapmadık. Kimseye düşmanlık etmek gibi bir durumumuz da yoktur. 28 Şubat süreci ne olursa olsun, hayat devam ediyor. Bu süreçte itibarsızlaştırılmak için, inanç ve değerlerimizden koparılmak için öyle korkunç desiselerle karşı karşıya bırakıldık. Maşa olarak kullanılanlar kenara çekildi. Oyunun kurucuları, pis oyunlara kendileri soyunmaya başladı. Ülkenin saf ve berrak vatandaşları olarak, bunlara karşı mücadelemizi devam ettireceğiz. Toplumun rahat nefes alabilmesi ve değerlerimizi muhafaza etmek için birlik ve beraberliğimizi korumalıyız” ifadelerini kullandı.
Sivil Dayanışma Platformu (SDP) Başkanı Ayhan Oğan da, “Zekeriya Şengöz hocamız, 28 Şubat 2007 Post Modern Darbesi’nin en önemli mağdurlarındandır. Anadolu’nun temel taşlarından bir değerimiz, bir büyüğümüzün böyle bir günde hürriyetine kavuşturması bizleri daha da sevindiriyor” şeklinde konuştu.
Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar ise, “28 Şubat yargı kararları iptal edilmelidir. Denetimli Serbestlik Yasası’ndan istifade edip tahliye eden hocamız, alacaklı olarak çıkmıyor özgürlüğüne. İçeride var olan mazlum ve mağdur insanlar özgür bırakılsın istiyoruz. Onlar bu devletten alacaklılar. Devletin özgür dilemesini istiyoruz” dedi.
Daha sonra bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de tahliye ve 28 Şubat süreci ile ilgili görüşlerini dile getirdi.
Öte yandan aynı gerekçeyle Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Fahri Memur’un da kasım ayında tahliye edileceği bilgisi verildi.
(İHA)