BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Öz'ün albaya izlettiği seks kaseti

Emekli Albay Zeki Üçok'tan TSK'ya sızan paralel yapıyla ilgili şoke eden ithamlar geldi. Üçok, Zekeriya Öz'ün elindeki seks videosunu da anlattı.

Abone ol

Hakkında 10 ayrı davadan 1000 yıla yakın hapis cezası istenen ve Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Albay Ahmet Zeki Üçok'un, Akşam sine verdiği 'Cemaat ve Paralel yapı' röportajı bugün de devam etti.

Orduda kaç Cemaat elemanının olduğunu ve nasıl örgütlendiklerini anlatan Üçok, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyakanıt hakkında şoke eden iddialarda bulundu.

Üçok'un iddiasına göre Büyükanıt Kuleli Askeri Lise komutanıyken sorular Fethullah Gülenci öğrencilere verildi.

Zeki Üçok, Zekeriya Öz'ün de kendisine üst düzey bir generalin oğlunun seks kasetini izlettiğini öne sürdü.

Ahmet Zeki Üçok röportajından çarpıcı bölümler şöyle:

SORULAR BÜYÜKANIT DÖNEMİNDE VERİLDİ

"Yaşar Büyükanıt Kuleli Askeri Lisesi komutanıyken, askeri liselere giriş sınavının Türkçe soruları Fethullahçı öğrencilere verildi. Bu dönemde Kuleli’ye 500 civarında Fethullahçı öğrenci alındı. 92’li olan o çocukların hepsi şimdi kurmay albay ve yarbay seviyelerinde.

Şahit olduğum bir olay daha var. TSK’nın yurt dışı daimi görevlere göndereceği personele uyguladığı genel dil sınavı var. 1997 veya 1998’de bu sınavda çıkan okuma ve gramer sorularının bire bir kopyası Fethullahçı dershane aracılığıyla sınava girecek cemaatçi kişilere verildi. Cemaatin adamları sınavı kazanıp yurtdışına gitti.

ASKERİ YARGITAY'DA 20 ELEMANLARI VAR

Askeri Yargıtay’ı ele geçirdi. Bunlar kesin. 50 civarı kişiden oluşan Askeri Yargıtay’da paralel yapı taraftarı 20 civarında kişi var, blok halinde, sistemli ve kendi aralarında hiyerarşik hareket ediyorlar. Tıpkı sivil Yargıtay'da birlikte hareket eden 160 kişilik grup gibi. Orada da durum korkunç. Özellikle son yıllarda askeri yargıya alınan hakim ve savcıların büyük bölümünün paralel yapı mensubu olduğu bütün askeri yargı camiasında konuşuluyor. Bunun somut örneklerini Askeri Yargıtay’ın kararlarında da rahatça görebiliriz. Son yıllarda Askeri Yargıtay paralel yapı mensubu üyelerinin etkisiyle verdiği kararlarda 40 yıllık yerleşik içtihatları yok saymıştır. Paralel yapı mensubu adam, Askeri Yargıtay üyeliği gibi bir konumu bırakıp adli müşavir oluyor. Çünkü komutanlar adli müşavirin söylediğinin dışında davranmaz ve hiçbir şey yapmaz. Çünkü böylece komutanı istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz. Adli müşavirlikler paralel yapı tarafından çok önemli hedefler olarak görülmüş ve ele geçirilmiştir. Paralel yapı sadece özel görevli mahkemelerde değil, askeri ve sivil bütün mahkemelerde hakim durumdadır.

KOMUTANIN EMRİNİ ÇALDILAR

Karargâh Evleri soruşturmasını yürütürken Kayseri’den bir yazı geldi. Yazıda, cemaat üyesi subayların resmi mühürleri çaldığı, esnafa bu mühürlerle ‘Askerlere senin işyerine gitmek yasaklanmış, ekmeğinle oynanıyor, hakkını ara’ şeklinde yazı gönderilmiş. Kayseri’ye gittim. Konuyu araştırırken UYAP benzeri sistemimizde bir emir gördüm. Oraya emir komuta zinciri haricinde bir yazı ve emir asla giremez. Fakat tümgeneralin imzasıyla illegal bir yazı girmiş. Komutanın emrini çalmışlar, tarayıcıdan geçirmişler, yazıyı değiştirmişler ve yazı ‘Tutuklu Cengiz Köylü’ye yardım edilmesi’ hakkında bir emir haline dönüştürülmüş. ‘Cengiz Köylü bizim emirlerimizi mutlak itaatle yerine getirmiştir. Ona her türlü yardımı yapalım’ diye çakma bir emir.

CEMAAT EMRİYLE YAPTIĞINI İTİRAF ETTİ

Ali Balta adında cemaat mensubu bir astsubay. Komutanın şifresini biliyor. O emri o şifreyle Ali Balta girmiş. Ali Balta’yı 4 Mart 2009’da gözaltına aldım. 3 gün sonra 7 Mart’ta her şeyi itiraf edeceğini söyledi. İfadesinde, cemaatçi olduğunu ve cemaatin emriyle orduda fişleme yaptığını, çakma emri de kendisinin girdiğini itiraf etti. Cengiz Köylü’yle ilgili yazıyı ‘Eczacı Yusuf’ kod adlı cemaat abisinin getirdiğini, sisteme sokup bu emrin dağıtımını yapmasını istediğini de söyledi. Kayseri’deki dört 'abi' hakkında tutuklama kararı çıkardık. Fakat dördü de 11 Mart’ta uçakla Azerbaycan’a kaçtı.

SALARSAM BENİ BURADA S....

-Zekeriya Öz, Cengiz Köylü albayı gözaltına aldırdı. 9 Ocak 2009’da Mehmet Çelik’le birlikte Öz’ün yanına gittik. ‘Ne buldun da Köylü’yü tutuklattın’ dedik. Bize, ‘Ya bu adamı 1.5 senedir takip ediyorum. Bir şey bulamadık. Çok bekledik, artık tutuklayalım dedik’ dedi. Sonra Fikret Seçen’in yanına gittik. Mehmet Çelik, ‘Biz bu albayı aylardır izliyoruz. Hiçbir şey bulamadık. Suçsuz yere tutuklandı. Sen savcısın, yetkin var. Köylü’yü sal’ dedi. Seçen, ‘Salarsam beni burada s... Ama ona bir kıyak yapacağım, iddianameyi en kısa sürede yazacağım. Zaten bir şeyi yok. Onu en kısa sürede ilk duruşmada salarlar’ dedi. Fakat Cengiz Köylü 5 yıldır hapiste. Ve hükümlü.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN İZLETTİĞİ SEKS VİDEOSU

-Karargâh Evleri’ni soruşturduğum sırada Mehmet Çelik’le Zekeriya Öz’ün odasına gitmiştik. Öz, ‘Size bir şey izleteceğim’ dedi. Bilgisayarından izlettiği videoda çok üst düzey bir orgeneralin oğlunun bir kadınla cinsel ilişkisi, ayrıca bazı hakim ve savcıların kadınlarla çeşitli ilişki görüntüleri vardı. Yakinen biliyorum ki paralel yapının elinde buna benzer daha çok sayıda şantaj belgeleri var. Fethullahçı örgüt, birçok hakim ve savcıya bu şekilde şantaj yaptı ve halen yapıyor.