BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.501,18
HABER /  MEDYA

Zekeriya Öz'e Özkök'ten bomba 'posbıyık' yazısı

Hakkında yakalama kararı çıkarılmasıyla Ermenistan'a firar eden eski savcı Zekeriya Öz için, Erturğul Özkök'ten çok konuşulacak bir yazı geldi: Yakıştı mı posbıyıklarına...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Gürcistan üzerinden Ermenistan'a geçmeleri gündeme bomba gibi düştü.

Anadolu Ajans'nın, Öz ve Kara'nın sınırı geçtiği sırada güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini servis etmesiyle, Öz ve Kara, eleştiri yağmuruna tutuldu.  

"YAKIŞTI MI O POSBIYIĞA..."

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü "Karşı mahallede Zekeriya şenlikleri" başlıklı yazısında, eski savcı Öz'ü hem çok sert hemd e ironik ifadelerle eleştirerek "Ey dünün en muktediri Zekeriya kardeşim... Yakıştı mı şimdi sana pılıyı pırtıyı toplayıp kaçmak... Yakıştı mı o posbıyığa..." dedi.

zekeriya-oz-kopya.jpg

"İLHAN AĞABEY'İ HATIRLADIM..."

Özkök, Öz'ün "Darbecilik"le suçlandığını ve yurtdışına kaçtığını öğrendiği an, İlhan Ağabey'i (İlhan Selçuk) hatırladığını, söyleyerek şöyle devam etti:

"Sabaha karşı evine baskın yapan polislerin, onları oraya gönderen şeflerinin, o kararı alan savcıların hoyratlıkları, nobranlıkları, hepimize "Sıra size de gelecek" halli bakışları ve o "Dünyayı biz yarattık" halleri geldi aklıma...

Bir de 40 saat gözaltında kaldıktan sonra İlhan Selçuk'un, kendisini darbecilikle suçlayan Zekeriya Öz'e tavsiyesini hatırladım.

Ne demişti o gün İlhan Ağabey...
"Bir gün gelir, bu yaptıklanınız bumerang olur, size döner..."

Aradan sadece 7 yıl geçti...
Döndü işte...
Ey dünün en muktediri Zekeriya kardeşim...
Yakıştı mı şimdi sana pılıyı pırtıyı toplayıp kaçmak...
Yakıştı mı o posbıyığa...
Hatırladın mı şimdi İlhan Ağabeyimizi... Gözaltına alınacağını bildiği halde kaçmayan o yiğit insanı..."

"ÖKÜZ ÖLMÜŞ, O KUMPAS YOLLARI AYRILMIŞ..."

"Şimdi bakıyorum, öküz ölmüş, birlikte yürünen o kumpas yolları ayrılmış." diyerek AK Parti- Cemaat kavgasını işaret eden Özkök, "Eskiden birlikte kumpas kurarlardı... Şimdi birbirlerine karşı kumpas kuruyorlar. Eski Zekeriya evinde" matem var, "yeni Zekeriya evinde" ise "yakalama şenlikleri" düzenleniyor." ifadelerini kullandı.

İŞTE AA'NIN SERVİS ETTİĞİ O GÖRÜNTÜLER- İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ