BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.486,63
HABER /  GÜNCEL

'Zekeriya Öz'de seks kasedi var' dedi ortalık karıştı

Savcı Zekeriya Öz'ün elinde bir komutan oğlunun seks kasedi olduğunu iddia eden Zeki Üçok'a dava açıldı.

Abone ol

Ordudaki 'paralel yapılanmayı' araştıran eski Hava Kuvvetleri Başsavcısı Ahmet Zeki Üçok'un "Zekeriya Öz'de, bir komutanın oğlunun cinsel ilişki videosu var" iddiası mahkemeye taşındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 'Paralel Yapı'ya ilişkin ilk soruşturmayı yürüten eski Hava Kuvvetleri Başsavcısı Ahmet Zeki Üçok'un "Zekeriya Öz bana bir komutanın oğlunun seks videosunu izletti" sözleri davalık oldu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, eski özel yetkili savcı Öz'ün şikâyeti üzerine Üçok hakkında asliye ceza mahkemesinde dava açtı.

ÖNCE TAKİPSİZLİK
Ahmet Zeki Üçok, hâkim albay rütbesiyle Paralel Yapı'nın ordu içindeki yapılanmasını soruşturmuş, 2009'da hazırladığı iddianamede bazı astsubaylarla birlikte dönemin özel yetkili savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen'i de Paralel Yapılanma içinde göstermişti. "Paralel yaplanmanın hedefi haline geldiği iddia edilen Üçok tutuklanarak Balyoz, Ergenekon, Sahte Çürük Çetesi, evrakta sahtecilik gibi onlarca davada yüzlerce yıl hapis cezaları ile yargılanmıştı. İlerleyen süreçte tahliye edilen Üçok, Zekeriya Öz'ün kendisine üst düzey bir komutanın oğluna ait seks videosu izlettiğini söylemişti. Bazı medya kuruluşlarında yayımlanan Üçok'un bu ifadeleri şimdi davalık oldu.

2 YILDAN 6 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Savcı Öz, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi vererek Üçok'un hakaret ve iftira suçundan yargılanmasını talep etti. Öz'ün şikayet dilekçesinde, elindeki seks kasetleri ile komutanlara şantaj yaptığı algısı yaratılmak istendiği, Üçok'un ayrıca rencide edici beyanlarda bulunduğu öne sürüldü.

Zekeriya Öz'ün şikayeti üzerine soruşturma başlatan savcılık, önce Üçok'un yargılanmasına gerek görmeyerek takipsizlik kararı verdi. Ancak Öz'ün itirazı üzerine Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi bu kararı kaldırdı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca tekrar yürütülen soruşturma sonucunda Üçok hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

DURUŞMASI 2 AY SONRA
Davanın iddianamesinde, Ahmet Zeki Üçok'un Öz hakkındaki iddiasının bazı medya kuruluşlarında "Savcı Öz'deki seks kasetleri", "Komutanlara kasetli şantaj" başlıklarıyla haber yapıldığı aktarıldı. Üçok'un beyanlarını yayımlayan odatv internet sitesinin yazı işleri müdürü Barış Pehlivan'ın da Üçok'la birlikte yargılanmasına karar verildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2 ay sonra yapılacak duruşmasında, Üçok savunma yapacak.

'HAKİM VE SAVCILARIN GÖRÜNTÜLERİ DE VAR'
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda Işık Evleri soruşturmasının yanı sıra İşçi Partisi'nin Karargâh Evleri yapılanması iddiasını da soruşturan askeri savcı Ahmet Zeki Üçok, Zekeriya Öz ile arasında geçen görüşmeyi şu şekilde anlatmıştı: "... şantaj malzemelerinin var olduğunu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Savcısı olduğum dönemde bizzat gözlerimle gördüm. Karargâh Evleri Soruşturması sırasında, bu soruşturmayı birlikte yürüttüğümüz ünlü savcı (!) Zekeriya Öz bana ve yardımcım Mehmet Çelik'e 2008'de çok üst düzey bir komutanın oğlunun bir kadın ile cinsel ilişki görüntülerinin yer aldığı video seyrettirmişti. Bu görüntülerden başka benim ve yardımcımın da şahsen tanıştığı birçok hâkim ve savcının cinsel ilişkilerini gösteren gizli videolar göstermişti."