BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Öz yeğenini dinletti iddiası

Yeni Şafak gazetesi Bolu'ya atanan Ergenekon'un eski savcısı Zekeriya Öz'ün kendi kuzenini dinlettiğini yazdı.

Abone ol

Mahkeme kararına göre savcı Zekeriya Öz, kendi kuzenini dinletmiş.

Çarpıcı iddia Yeni Şafak'ın manşetine taşındı. Haberde "Mülkiye Müfettişleri, İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün dinleme kararlarını inceledi. Bu inceleme sonucunda yaklaşık 250 kişinin yasadışı dinlendiği tespit edildi.  Sözkonusu rapor doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bu dinlemeler soruşturma dosyasında yer aldı. Gözaltına alınan polislerin sorgu tutanaklarına da yansıyan bu tespitlerde çok ilginç isimler yer aldı. " denildi.

KOD ADI SERHAT

Haberde ayrıca "Bolu'ya düz savcı olarak atanan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün teyze oğlu Seyfullah Vatansever'i 'Ergenekon' davası kapsamında 'Serhat' kod adıyla dinlettiği belirlendi. Listede ismi bulunan Seyfullah Vatansever, iddiaya göre Öz'le ilgili 'orada burada' konuşarak dedikodusunu yaptı. Öz ise Vatansever'in ne dediğini tespit etmek için tamamıyla özel amaçları doğrultusunda kuzenini kayda aldı." ifadelerine yer verildi.

EDİP BAŞER 'RAMAZAN' CÖMERT 'FAHRİ' OLDU

Müfettiş raporlarına göre Doğan Holding Başkanı Aydın Doğan'ın 'Ergenekon' kapsamında dinlendiği ortaya çıktı. Doğan'ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile eşi Mehmet Ali Yalçındağ da dinlenenler arasında. İsak Alaton'un kızı Leyla Alaton 'Leyla Altın' adıyla, öldürülen işadamı Üzeyir Garih'in kızı Dalia Garih de 'Deniz Garip' adıyla Ergenekon kapsamında dinlendi. Dinlenenler arasında gazeteciler de yer aldı. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 'Fatih' ve 'Fatih Altay' adı ile Ergenekon kapsamında dinlenildi. Köşe yazarı Oray Eğin de 'Orhan' ve 'Orhan Eğri' adıyla Ergenekon kapsamında dinlemeye alındı. TV Programcısı Müge Anlı da dinlenenler arasında yer aldı. Müge Anlı, organize suç kapsamında 'Müge Öztekin' adıyla dinlendi. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külük, MHP'li Özcan Yeniçeri ile Gazeteci Saygı Öztürk de dinlendi. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Halit Edip Başer de Ergenekon'dan 'Ramazan' adıyla kayda alınırken, Hava Kuvvetleri eski Komutanı Faruk Cömert ise Ergenekon kapsamında 'Fahri' adıyla dinlendi.

ÖZ'E TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

1. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği karara göre; Zekeriya Öz'ün kuzeni Seyfullah Vatansever de bulunuyor. Peki kim bu Seyfullah Vatansever?

Türkiye, Ergenekon operasyonlarına kilitlendiği günlerde Zekeriya Öz'ün kuzeni Seyfullah Vatansever Aydınlık dergisine verdiği mülakatla gündeme gelmişti. Vatansever, Zekeriya Öz için “Atatürk ve Cumhuriyet düşmanıdır” diyor, “Atatürk adını ağzına almaz, ‘beton Kemal’ ifadesini kullanırdı… Savcı olduğunu duyunca çok şaşırdım. Hâlâ da şaşkınım.” ifadelerini kullanıyordu.

Öz'ün kuzeni Seyfullah Vatansever hakkında, bu ifadelerden sonra terörle mücadele polisleri tarafından gözaltına alınmış ’Kamu görevlisini asılsız bilgilerle rencide etmek’ iddiasıyla hakkında 2 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.