BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Öz kamu ağı sistemi dışına çıkarılmalı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, savcı Zekeriya Öz’ün kamu ağı sisteminin dışarısını çıkarılması gerektiğini belirterek, bu konuda Hakimle...

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, savcı Zekeriya Öz’ün kamu ağı sisteminin dışarısını çıkarılması gerektiğini belirterek, bu konuda Hakimler Savcılar ve Yüksek Kurulu’na görev düştüğünü söyledi.
Kara yolu ile cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Ankara’dan Sivas’ın Gürün ilçesine gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı burada partililer karşıladı. Gürün İlçe Başkanlığında vatandaşlara hitap eden Yılmaz, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir basın mensubunun, "Savcı Zekeriya Öz’ün son zamanlardaki çıkışına Başbakan ve hükümet kanadından büyük tepki var. Siz bu tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Bakan Yılmaz, "Bir hukuk devletinde, bir demokratik devlette, bir kamu görevlisi, sadece kararlarıyla konuşması gereken bir kamu görevlisinin olur olmaz çıkıp da siyasilerin aleyhine, hükümetin aleyhine Adalet Bakanlığının aleyhine konuşmasının ne demokraside yeri vardır ne hukukta yeri vardır. Bu savcılık sıfatını kaybetmiştir, ideolojik bir yaklaşımla davranan bir kamu görevlisi haline gelmiştir. Peki ne olması lazım? Çok net olarak söylüyorum ki bu kamu görevlisinin kamu ağı sisteminin dışarısına çıkarılması lazım. Peki bunu kim yapacak? HSYK yapacak. HSYK bunu yapıyor mu? Yapmıyor. O zaman bu milletin neyi görmesi lazım? Bu HSYK’da bir aksaklık var. Sistem işlemiyor, tıkanmış, bu böyle gitmez. Muhakkak ki bunun çözümünü de millet eninde sonunda bulur. Ama bilin ki bu yargıdaki bir sancının olduğunu, sıkıntının olduğunu, sistemin işlemediğini, yargıya adeta ideolojik bir sızma olduğunu, bu sızmanın da milletin menfaatine olmadığını bu ifadeler çok açık bir şekilde gösteriyor. Milletimiz sabırlı olsun. İnşallah su akar yatağını bulur, derler. Dolayısıyla inşallah Türkiye de tam anlamıyla hem demokratik hem de hukuk devleti olacaktır" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan için sarf ettiği, "Milletin anasını belleyenlerin adayıdır" sözlerinin hatırlatılması üzerine Yılmaz, “Tek kelimeyle ayıp. Böyle bir kelime söyleyebiliyorsa bırakın iktidar olmaya aday, bir ana muhalefet partisinin lideri olmaya bile layık değildir” şekde konuştu.
(İHA)