BIST 9.809
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.431,42
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Öz içerde konuşulanı nerden biliyor?

HSYK 2. Dairesi'nin ihraç ettiği 4 savcı arasında yer alan Zekeriya Öz, Twitter hesabından sert açıklamalar yaptı. Öz'ün bir mesajı akılları karıştırdı.

Abone ol

HSYK 2. Dairesi'nin ihraç ettiği savcı Zekeriya Öz, ihraç kararını yok hükmünde saydı. Kararın yukarıdan talimatla alındığını idida eden Öz, "Yazıklar olsun bağımlı HSYK'ya" dedi.

Savcı Öz'ün HSYK görüşmesi sırasında yaşanan bir diyaloğu 'türbanlı üye' diyerek aktarması ise 'içerden nasıl bilgi aldı' sorusunu akıllara bıraktı.

 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihracına karar verdi. Ergenekon davalarının olay savcısı olarak bilinen Öz, HSYK'nın ihraç kararını Twitter'dan değerlendirdi.
 İşte Zekeriya Öz'ün o twitleri;

ZEKERİYA ÖZ: KARAR YOK HÜKMÜNDE

screen-shot-2015-05-12-at-2.44.49-pm.png

screen-shot-2015-05-12-at-2.44.42-pm.png

İHRAÇ EDİLEN SAVCI CELAL KARA NE DEDİ?
17 Aralığın savcısı da Zekeriya Öz gibi meslekten atıldı. Kara kararla ilgili olarak şunları söyledi;

-“ "Yaptığımız bir yolsuzluk soruşturması, şüphelilerin kimliğine bakmadık. Hukuk ne diyorsa onu yaptık. Hukukun üstünlüğünü savunduk, üstünlerin hukukçusu olmadık. Henüz savunmam alınmadı, savunmam alınmadan, hakkımda dava açıldı. Ayrıca akabinde meslekten atılma kararı verildi. Bunlar AİHM mahkumiyet konusu olacaktır. Söylenecek pek fazla bir şey yok. Şu an bir hukuk devletine yakışmayacak birçok mağduriyet yaşanıyor. Bu durumda ne denilebilir. Herkes kendi tarihini yazar. Ve herkes herkesin tarihe nasıl geçtiğini görecek. Bizlere onur ve şeref düştü, diğerleri utansın."


HSYK 4 SAVCI VE 1 HAKİMİ MESLEKTEN İHRAÇ ETTİ İŞTE GEREKÇESİ
hsyk-4-savci-ve-1-hakimi-ihraç-etti.jpg