BIST 9.557
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.490,04
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Kuzu bizzat demiş! Günün bomba FETÖ ifadesi

Günün en bomba FETÖ itirafı İzmir'deki davadan geldi. Duruşmada ifade veren Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk'un emir astsubayı Enis Çakır, bomba itiraflarda bulundu.

Abone ol

İZMİR'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu 279 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. 

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki duruşmada günün en bomba ifadesi eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk'un emir astsubayı Enis Çakır'dan geldi. Ortaokul yıllarında FETÖ örgütüne katılan Enis Çakır, isim vererek tanıdığı kişileri tek tek ifşa etti. Enis Çakır'ın ifadesindeki en bomba detay ise Zekeriya Kuzu ile ilgili oldu. Darbe gecesi Marmaris'e Erdoğan'a suikast yapmaya giden timin başında yer alan Kuzu ile ilgili bakın neler anlattı:

ARABADA GÜLEN VAAZI: "Kubilay Selçuk ve Zekeriya Kuzu birbirinden hiç ayrılmazdı. Bir gün ben, Selçuk ve Kuzu sivil kıyafetlerle Urla ilçesine gidiyorduk. Yola çıktığımızda Selçuk, araçta Fetullah Gülen'in bir vaazını dinlettirdi. Şaşırdım. Selçuk bana, dini bir terim sordu, buna cevap veremedim. Dönüşte beni Karşıyaka ilçesindeki Örnekköy semtine bırakmadan önce, Selçuk, Kuzu'ya Gülen'in vaazını açtığı için 'Biraz ileri gittim.' diye söyledi." 

Çakır, mahkeme başkanının "Kubilay Selçuk ve Zekeriya Kuzu senin örgütle bağlantını bilmiyor muydu?" sorusuna "Kesinlikle bilmiyorlardı. Örgütten bize 'Cemaatten olan kişilerle ilgili, bunlar babanızın oğlu olsa da bu tür şeyler konuşmayın.' diye talimat verilmişti."

ZEKERİYA KUZU BİZZAT ANLATTI: Akıncı Üssü davasında yargılanan eski orgeneral Akın Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanlığı (HKK) yaptığı döneme de değinen Çakır, ifadesine şöyle devam etti: 

-"Akın Öztürk'ün kuvvet komutanı olduğu dönemde, örgütle bağlantısı olan muvazzaf astsubay ve subaylar hiç sektirilmeden TSK'ya alındı. Bunu Zekeriya Kuzu bizzat anlattı. Kuzu, 'Hava Kuvvetleri Komutanlığı ele geçti. Bizden olmayan hiç kimse artık kolay kolay buraya giremez.' dedi. FETÖ'den olmayanlar çok başarılı olsalar dahi bir bahane bulunarak sınavdan eleniyordu. Darbe girişiminden önce görev yapan HKK'daki emir astsubayların genç isimlerden olması dikkat çekicidir."

KUBİLAY SELÇUK KİM? : Kuzu'nun Selçuk'la ilgili "Kubilay Selçuk, İzmir'de görev yapan havacı generallerin abisidir." dediğini iddia eden Çakır, bunların dışında bu davanın tutuklu sanığı Mehmet Emre Doğru ve tutuksuz sanık E.Ç'nin de yapıyla irtibatlı olduğunu savundu. 

CEZAEVİNDE KONUŞURLARKEN DUYMUŞ :  Cezaevinde tek kişilik koğuşta kaldığını belirten Çakır, tutuklu sanıklar Elmas, eski NATO Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Salih Sevil, İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Osman Nadir Saylan ve eski Foça Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yaşar Çamur ile Murat adında bir albayın cezaevinde neler konuştuklarını da şöyle anlattı:

-"Sevil'in, diğer sanıkların da duyacağı bir şekilde 'Cezaevini iyi değerlendirin. Burası bizim için bir fırsattır, bir eğitim yeridir.' dediğini duydum. Çamur ise 'Çok fazla televizyon izlenen veya sigara içilen koğuşlara Peygamberimiz ziyaret etmez.' dedi. Bunlar bana enteresan geldi, not alarak burada anlatmak istedim."

Zekeriya Kuzu bu delikten çıktı! En tehlikeli FETÖ 'paşası'

Hainler timi yargıda! Zekeriya Kuzu'nun son haline bakın!