BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,88
HABER /  GÜNCEL

Zekai Aksakallı ilk kez konuştu istifa edecek mi?

Özel Kuvvetler Komutanlığı görevinden alınarak 2. Ordu Komutanlığı'na atanan Zekai Aksakallı istifa edeceği yönündeki iddialara ilk kez yanıt verdi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son haftalarda en çok konuşulan ismi Korgeneral Zekai Aksakallı istifa edeceği yönündeki iddialara karşı sessizliğini bozdu.

Özel Kuvvetler Komutanlığı görevinden alınarak, 2. Ordu Komutanlığı'na atanan Zekai Aksakallı için kulislerde 'kızak göreve çekildi' yorumları yapılmıştı. Zekai Aksakallı iddialara ilişkin ilk kez konuştu. Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Zekai Aksakallı'nın açıklamalarının detayları şöyle:

ASKERDE KIRGINLIK, KÜSLÜK OLMAZ

“Görev yerinin değişmesiyle kırgınlık, küslük diye bir şey olmaz. Askerin görev yerini beğenmesi, beğenmemesi diye de bir durum söz konusu olamaz. Nerede görev verilirse oraya gider, onurunla, şerefinle görevini yaparsın. Teğmen olarak göreve başladığımız günden beri bunun böyle olduğunu her asker bilir. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda da onurla, şerefle görevimi yaptığıma inanıyorum. Bundan sonraki görevimi de aynı şekilde yapmayı Allah nasip etsin. Bırakın istifayı, en küçük bir kırgınlığım yok.”

AKSAKALLI GÖREV YERİNİ BEĞENMEDİ Mİ?

Yeni görev yerini beğenmediği iddialarına da yanıt veren Aksakallı "Böyle bir şey yok" dedi. 

'GERİ HİZMET'E Mİ ÇEKİLDİ?

Saygı Öztürk köşesinden daha önce de aynı göreve atanan Engin Alan'ın açıklamalarına da yer verdi. Engin Alan, 2. Ordu Komutanlığı görevinin 'geri hizmet' gibi gösterilmesini eleştirdi. Saygı Öztürk Engin Alan'ın yorumlarına ilişkin şunları yazdı:

"Engin Alan da, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 1996-2000 yılları arasında görev yaptıktan sonra Gelibolu'da bulunan 2. Kolordu Komutanlığı görevine atanmıştı. Bazılarının bu kolorduyu "geri hizmet" gibi göstermesi doğru değil.

Zekai Aksakallı'nın en acı günü

Türkiye-Yunanistan sınırı 211 kilometre. Bunun 175 kilometrelik bölümü 2. Kolordu Komutanlığı'nın görev alanına giriyor. Yunanistan sınırını tutan bir kolordu nasıl önemsiz olur? Orada komutanlık yapmak da onurdur. Ordu Komutanlığı'na da yükselme yerlerinden birisi. Örneğin, bu kolordunun komutanlarından Hurşit Tolon, 1. Ordu Komutanlığı'na atanmıştı.

Askerin atamasına kulp takmak doğru değildir ve bu tür söylemler Silahlı Kuvvetlerimize de zarar verir. Askerin görev seçme lüksü de olmaz. 'Ben beğenmedim, oraya gitmem' diye bir şey söz konusu bile edilemez. Burası Yeniçeri ordusu değil. Görevi 'beğendim, beğenmedim' yok. Her görev kutsaldır. Nereye tayin edildiyse asker oraya gider onuruyla, şerefiyle görevini yürütür. Aksi söylemler Silahlı Kuvvetlerimize zarar verir."