BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  GÜNCEL

Zaytung haberini ciddiye aldılar!

"Dürüst, tarafsız, ahlaksız haber" mottosuyla haber diliyle mizah yapan internet sitesi Zaytung ciddiye alındı.

Abone ol

Zaytung'ta yer alan "Ateist olduğu gerekçesiyle istifası istenen köy imamı geri adım atmıyor: Mesleğime profesyonelce yaklaşıyorum" başlıklı "haber" diyanethaber internet sitesinin tepkisini çekti. "Ahlaksız siteden ahlaksız haber" şeklinde duyurulan "haber" için Milas Müftülüğü'nden açıklama istenildi.

Müftülük'ün "haberin tamamen yalan olduğu, Milas’ta Ortaca isminde bir köy olmadığı ve Milas Müftülüğü'nde de Seyfi Çalışkan isminde bir görevlinin olmadığı" şeklindeki açıklaması sitede yer aldı.

Site, okurlarını "Din görevlisi kardeşlerimizi özellikle dikkatli olmaya çağırıyoruz" diye uyarırken Zaytung'un adını "reklamını yapmamak" için zikretmekten kaçındı.

Zaytung'un yayınladığı "haber"de "Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ortancalar Köyü’nde görev yapan İmam Seyfi Çalışkan (28), ateist olduğunu açıklamasıyla birlikte Türkiye’nin gündemine oturdu" ifadeleri yer almıştı.

Mizah sitesi Zaytung, yayınlarını, "Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel materyal, html kodlarına varıncaya kadar yalandır uydurmadır" diye tanımlıyor.