BIST 9.554
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.488,56
HABER /  GÜNCEL

Zarrab'ın verdiği rüşvetin detayları ortaya çıktı! 50 bin dolara...

ABD'de tutuklu iken itirafçı olup serbest kalan Reza Zarrab'ın, cezaevinde gardiyana verdiği 50 bin dolarlık rüşvet karşılığı neler aldığı ortaya çıktı. Zarrab hücresine, 50.000 dolara alkol, telefon, yemek ve C vitamini sokmuş...

Abone ol

New York Times, Rıza Zarrab davasında gündeme gelen “rüşvet” konusunu detaylarıyla okuyucularına aktardı. 2016’da ABD’de gözaltına alındıktan sonra Manhattan’ın Guantanamo’su olarak bilinen hapishaneye götürülen Zarrab’ın, hapishanede Bronxlu gardiyan Victor Casado aracılığıyla yasak olan ürünleri hücresine aldığı ortaya çıktı.

GARDİYAN ZARRAB'I "FIRSAT" OLARAK GÖRMÜŞ... Casado’nun Zarrab’ı bir fırsat olarak gördüğü ve başka bir mahkum aracılığıyla Zarrab’a para karşılığında yardım edebileceği konuları ve cep telefon numarasını yazan bir kağıt gönderdi.

İLK RÜŞVET 5 BİN DOLAR OLARAK ÖDENDİ... Gazete, Zarrab’ın Türk avukatlarının şoförünün Casado’ya başlangıç olarak 5.000 dolar para verdiğini ve bu sayede hücre içerisinde alkol, cep telefonu, yemek ve C vitamini temin ettiğini yazarken, zaman içerisinde Casado’nun en az 50.000 dolar para aldığını okuyucularına aktardı.

ABD'de FBI tarafından bilinmeyen bir yerde saklanan Reza Zarrab, Ebru Gündeş ile evli...

 MAHKUMLAR GARDİYANA ŞİKAYET EDİNCE... Casado’nun duruşması 11 Ocak’ta görülecek fakat New York Times, gardiyanın çok laubali davrandığını ve diğer mahkumların Casado’yu iş arkadaşlarına şikayet etmesinin ardından kaçakçılık yaptığının ortaya çıktığını yazdı.

ABD HAPİSHANELERİNDE RÜŞET ARTTI... NY Times muhabiri Ali Winston imzalı haberde hapishanede 3 mahkumun daha Casado’ya yardım ettiği hatırlatılırken, son dönemde ülke içerisindeki hapishanelerde yolsuzluk ve rüşvetin arttığına dikkat çekildi.