BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  GÜNCEL

"Zarrab itirafçı olursa halka daha da genişleyecek"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde Reza Zarrab'ın itirafçı olması halinde halkanın genişleyeceğini savunarak buna karşı Türkiye'nin izleyebileceği iki alternatif yolu kaleme aldı.

Abone ol

Yargılaması ABD'de devam eden İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab'ın 27 Kasım'daki duruşma öncesi itirafçı olduğu iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Konuyu bugünkü köşesinde derinlemesine ele alan Hürriyet yazarı Abdukadir Selvi, dikkat çekici tespitlerde bulundu. Zarrab'ın itirafçı olması halinde ABD yargısının yeni bir iddianame yazacağını belirten Selvi, halkanın ise daha genişleyeceğini savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Burnumuza pis kokular geliyor" sözünün arkasında yatanın da bu olduğunu belirtti.

ABD'nin 17-25 Aralık'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı deviremediğini ifade eden yazar, bunu FETÖ'nün de yarıdımıyla yapmaya çalıştığını, hatta bizzat 2007'den beri işin içinde olduğunu ifade etti. Selvi, ABD'nin 2007 -yılından bu yana Reza Zerrab'ı Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu NSA’nın telefon ve televizyonlar üzerinden yaptığı dinleme ile birlikte mail’leri, yaptığı tüm bankacılık işlemlerini ele geçirdiğini belirtti. Ve şu tespitte bulundu:17-25 Aralık’ta FETÖ aparatını kullanarak Erdoğan’ı devirmeyi başaramayan ABD, Zarrab operasyonuyla bizzat devreye girdi. 

Zarrab davası Türkiye'nin başını ağrıtmaya devam ederken Selvi, bundan sonra Türkiye'nin iki yol izleyebileceğini yazdı.

İşte Selvi'nin bugünkü yazısının ilgili bölümü:

...

TÜRKİYE NE YAPACAK?

Türkiye’nin önünde iki yol görünüyor.

İran’ın Zarrab ve Zencani’yi yargılayıp, faturayı eski yönetime keserek elini yıkamasına benzer bir yolu tercih etmedik. Ancak Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın da savunduğu gibi, olayı ambargoyu delen bir işadamı ve onun etrafında dönen bir para ve altın trafiği olarak görüp, seviyesini düşürebiliriz.

Ya da diplomaside “kol bükme” olarak isimlendirilen önemli bir kozu karşısına koyup, Zarrab dosyasının rafa kalkmasını sağlayabiliriz.

Zarrab bu olayda nokta değil sadece bir virgül. Zarrab üzerinden Erdoğan’a operasyon çekiliyor.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tümünü okumak için tıklayın