BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,65
HABER /  GÜNCEL

Zarrab davasındaki FETÖ'cü! Fethullah Gülen işin içinde

Fethullah Gülen'in Zarrab davasındaki adamı! ABD'de süren Hakan Atilla davasında, FETÖ lideri Fethullah Gülen'in eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz'ın bırakılması için hakimlere mektup yazdığı ortaya çıktı.

Abone ol

New York’ta görülmekte olan, Halkbank eski Genel Müdürü Hakan Atilla’nın tek tutuklu sanık olduğu davada ifade veren firari FETÖ sanığı eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz, “FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmadığını” iddia etti. Ancak Atilla’nın avukatları, FETÖ Lideri Fethullah Gülen’in, Korkmaz Türkiye’de hapisteyken serbest bırakılması için mektup yazdığını ortaya koydu.

Hakan Atilla'nın avukatı Todd Harrison, Türkiye'de 17 ay cezaevinde kalan, Şubat 2016'da tahliye edilen Hüseyin Korkmaz için, Gülen'in Nisan 2015 yılında, o dönemde görevli olan bir hakime mektup yazdığını açıkladı. Mektupta sadece Korkmaz'ın değil, FETÖ bağlantılı çok sayıda kişinin isminin olduğunu, mektubun da o dönemde 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi olan Mustafa Başer'e yazılmış olduğunu kaydeden Harrison, mektubu Hüseyin Korkmaz'a da gösterdi.

MEKTUBU VE FETÖ BAĞINI İNKAR ETTİ

Korkmaz ise, kendisinin “FETÖ, Gülen Hareketi ya da cemaatle hiçbir şekilde ilgisi bulunmadığını” öne sürerek, mektup için “bu mektubu bilmiyorum. Hakim Başer'i de tanımıyorum. Sadece Nisan 2015'te hakkımda bir tahliye kararı olduğunu avukatımdan duydum” açıklaması yaptı. Hakim Mustafa Başer'in içinde kendisinin de olduğu FETÖ sanıklarının tahliyesine ilişkin kararı konusunda ise Korkmaz, “Bu belgeyi hiç elime almadım. Kimin verdiğini de bilmiyorum. Sadece avukatımdan hakkımda tahliye kararı verildiğini öğrenmiştim” dedi. Korkmaz, “Bu iddialar çok saçma. Ne Fethullah Gülen'i tanırım, ne de Hakim Başer'i tanırım. Tanışmıyorum kendileriyle” dedi.

Reza Zarrab davasında sürpriz gelişme

Firari FETÖ'cü Arslan Zarrab davasının müdavimi oldu