BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  POLİTİKA

Zarrab davası Erdoğan'a ne kaybettirdi?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman bugünkü yazısında Zarrab davası üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin yıpramasını bekleyenlere kötü haberi verdi.

Abone ol

Bir yandan ABD'de Reza Zarrab'ın Türkiye aleyhine tanıklık yaptığı dava devam ederken bir yandan bu davanın iç siyasete yankıları konulmaya devam ediyor. Habertürk yazarı Sevilay Yılman Zarrab davasının AK Parti ve Erdoğan'a zarar verip vermediğini bugünkü yazısında gündeme taşıdı. Değerlendirmesini bir anket sonucuna dayandıran Yılman, Zarrab davasının AK Parti'nin oylarında yüzde 1 bile kayba neden olmadığını belirtti.

"Zarrab davası, AK Parti’ye ne kaybettirdi?" başlıklı yazısına, başlıktaki soruya cevap vererek başlayan Yılman şöyle dedi: HİÇBİR şey! Evet yanlış okumadınız. Başlıktaki sorunun net cevabı bu! Üstelik bu cevap benim gözlemlerim neticesinde oluşan bir cevap da değil! Bu bir bilimsel tespit!

Araştırma sonucunun detayına girmeyen Yılman Türkiye'nin neredeyse yüzde 90'ının Zarrab davasının Türkiye’yi uluslararası arenada tamamen zora düşürmek gayesiyle sahnelenen bir oyun olduğuna inandığını ifade etti.

Yılman'ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

RÜŞVET ALAN YARGILANSIN İSTENİYOR: Dedim ya, “Keşke tamamı elimde olsaydı”... Zira gerçekten çok ama çok ilginç bir araştırma. Daha doğrusu tuhaf. Şöyle mesela... Sorulan soruya göre AK Parti seçmeni Zarrab’ın iddia ettiği gibi rüşvet verdiğine yüzde yüz inanıyor... Yani, “Evet işin içinde rüşvet var!” diyor. Ve rüşvet aldığı iddia edilenlerin de kesinlikle yargılanması gerektiğini söylüyor ama“Türkiye’nin işi bu” diyor. “Eğer bir yargılama yapılacaksa bunu Türkiye yapmalı, ABD değil” diyerek noktayı koyuyor!

ZARRAB DAVASI, AK PARTİ'NİN OYLARINI DÜŞÜRMEDİ: Özetle değerli okurlarım... Başta FETÖ olmak üzere muhaliflerin ve muhalif basının söz konusu dava üzerinden en büyük beklentileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AK Parti’nin kendi tabanında itibar ve güven sarsıntısı geçirmesiydi. Gözlerimle gördüğüm söz konusu araştırmadan hareketle bu beklenti içerisinde olanlar üzülecekler ama şunu çok net söylemeliyim: “Haberiniz olsun... Değil 5-10 puan, 1 puan bile düşme yok AK Parti’nin oy oranında!”