BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  GÜNCEL

Zarrab ABD'li yargıç ve savcıya büyü yaptırmak için...

Reza Zarrab’ın gözaltına alınan 14 çalışanı serbest bırakılırken, 3 çalışanın sorgusu ise sürüyor. Zarrab’ın çalışanlarını, ABD’de kendisini yargılayan hâkim ve savcılara büyü yaptırmak üzere Hatay, Fas ve Dubai’ye gönderdiği iddia edildi.

Abone ol

ABD’de tutuklandıktan sonra itirafçı olup sanıklıktan kurtulan ve tanık olarak hakim karşısına çıkan Reza Zarrab'ın cezaevinde çevirdiği dolaplara bir yenisi daha eklendi. Daha önce Zarrab'ın cezaevine kadın, içki, uyuşturucu ve telefon sokmak için gardiyanlara 45 bin dolar rüşvet verdiği ortaya çıkmıştı. Şimdi de ABD'li savcı ve yargıçların elinden kurtulmak için büyü yaptırma telaşına düştüğü, Fas ve Dubai'deki büyücülere özel kuryeler gönderdiği ortaya çıktı. 

14 ÇALIŞANI SERBEST BIRAKILDI: Reza Zarrab'ın ABD'deki itirafları sonrası hakkında başlatılan "casusluk" soruşturması kapsamında tüm mallarına el konulmuş ardından da 17 çalışanı gözaltına alınmıştı. Geçen hafta gözaltına alınan sekreterinin de aralarında bulunduğu 17 çalışanından 14’ünün sorgusu tamamlandı. Habertürk'ün haberine göre, adliyeye çıkarılan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KARAKUTUSU 'SİNEM' HALA SORGUDA: “Zarrab’ın karakutusu” oldukları iddia edilen sekreteri Sinem Arslan, muhasebeci Regaip A. ile Mustafa H.’nin sorgusu ise sürüyor. ABD’ye gitmeden önce Zarrab’ın 3 yıl asistanlığını yapan Sinem Arslan’ın, işadamının tüm özel ve gizli yazışmalarını bildiği öne sürülüyordu. Sinem Arslan’ın ayrıca, 17-25 Aralık operasyonları sonrasındaki ilişkileri ve yazışmaları organize eden “karakutu” olduğu iddialar arasında.

ZARRAB'IN EVRAKLARINI YAKTILAR MI?: Regaip A. ise Zarrab’ın para trafiğini takip etmekle suçlanıyor. Gözaltındaki diğer çalışan Mustafa H. ise Reza Zarrab’ın işyeri ve evlerindeki güvenlik kameralarının da aralarında olduğu teknik işlerini takip ediyordu. Sarıyer’de Zarrab’a şirketin evraklarını yaktıkları öne sürülen çalışanların, imha edilenlerin gereksiz evraklar olduklarını savundukları da öğrenildi.

FALCILARA VE BÜYÜCÜLERDEN UMUT ARADI: Soruşturmada gündeme gelen ilginç ayrıntılardan biri ise Zarrab’ın ABD’de tutuklandıktan sonra, kendisi hakkındaki davanın seyri konusunda falcılara başvurduğu, davayı yürütecek hâkim ve savcıları etkilemek için büyü yaptırdığı yönündeki iddialar.

Reza Zarrab'ın Sinem'i gözaltına alındı! Kim bu Sinem?

 ABD'Lİ HAKİM VE SAVCILARIN AĞZI VE GÖZÜNÜ BAĞLAMAK İÇİN: Buna göre Zarrab bazı çalışanlarını Hatay’ın yanı sıra Fas’a ve BAE’nin Dubai kentine göndererek “ABD’li hâkim ve savcıların ağzı ve gözünün bağlanması, hâkim ve savcıların kendisi ne söylerse inanması” için büyü yaptırdı.

O NOTTAKİ FALCININ KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI: Zarrab ABD’de tutuklandıktan sonra buradan el yazısıyla Türkiye’ye gönderdiği notlarda falcı yorumlarına rastlanmıştı. Sekreter Arslan’ın, Zarrab’ın isteği ile görüştüğü falcının kimliği merak konusu olmuştu. Zarrab’ın falcısının, çok sayıda ünlüye danışmanlık yapan Ş.B. olduğu öne sürülmüştü.

Kimdir bu Hüseyin Korkmaz! Nedim Şener bomba detaylar verdi

Reza Zarrab davasında sürpriz gelişme! Son duruşmada oldu