BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,93
HABER /  GÜNCEL

Zaralı hemşehrilerinden İlhan Kesici'ye kınama

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, CNN Türk'de yayınlanan Hakan Çelik'in sunduğu 'Hafta Sonu' programında 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili skandal açıklamalar yapmıştı. İşte bu açıklamalar sonrası Zaralı hemşehrilerinden Kesici'ye kınama geldi.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, CNN Türk'de yayınlanan Hakan Çelik'in sunduğu 'Hafta Sonu' programında, 15 Temmuz'a ve arkasında kimin olduğu sorusuna verdiği kaçamak cevaplarla büyük eleştiri almış adeta FETÖ'yü koruyan bir tavır sergilemişti.

İşte bu açıklamalar sonrası Kesici'nin hemşehrileri de meseleye kayıtsız kalmadı ve ÖZFED (12 köy derneği), KIYKEF (21 köy derneği), YAPAK VAKFI birlikteliğinde Zaralı 2 federasyon, bir vakıf, 60 köy derneği olarak  İlhan Kesici’yi kınayan bir açıklamaya imza attılar. İşte o açıklama:

CNN Türk'de yayınlanan Hakan Çelik'in sunduğu 'Hafta Sonu' programında; İlhan Kesici, Hakan Çelik'in "Fethullah Gülen'in 15 Temmuz darbe kalkışmasının arkasında olduğuna dair bir şüphe var mı?" sorusuna "Tam bilmiyorum" cevabını vermiştir. Çelik'in soruyu tekrarlaması üzerine "Hayır ben tam bilmiyorum" diyerek FETÖ lehine bir cevap vermiştir.

ŞEHİTLERİN KEMİKLERİ SIZLAMIŞTIR

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin, binlerce FETÖ üyesinin itirafına, yüzbinlerce delile, 250 şehidimize ve 2196 gazimize rağmen “darbe girişiminin arkasında Fetullah Gülen’in olduğunu tam bilmiyorum” demesi şehitlerin kemiklerini sızlatmıştır.

Canını bu vatan uğruna şehit vermiş Zaralı, o pak alnından öptüğümüz Şehidimiz Halil Kantarcı ile birlikte 250 şehidimiz üzerinde kanlı elleri olan FETÖ ele başısının avukatlığına soyunmuş olan İlhan Kesici’nin bu tavrını Zaralılıkla bağdaştıramadık.

ZARALILIĞA YAKIŞMADI

Zaralılar; her zaman teröre ve bölücülüğe karşı olmuştur. Zaralılar birlik ve beraberlik içerisinde her zaman zalime karşı durmuştur.
İstiklal Harbinde, Çanakkale’de, Kurtuluş mücadelesinde Türk Devletinin ebedi varlığı uğruna cepheden cepheye koşan ve bu vatan uğruna can veren, kan veren Zaralı şehitlerimiz varken İlhan Kesici’nin bu açıklamaları ve çekingen tavırları kabul edilebilir bir durum değildir.
15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili skandal açıklamalar yapan Kesici’nin tutumu ne Zaralılığa, ne Türklüğe sığar. Kesici, Zara’ya ve Zaralılığa yakışmayan bir durum sergilemiştir.

ÖZÜR BEKLİYORUZ

FETÖ delillerine de çöp diyerek pervasızca bir açıklama yapmak bu ülkenin, bu milletin vekiline yakışmaz, hele hele Zaralıya hiç yakışmaz.
Bizler ÖZFED (12 köy derneği), KIYKEF (21 köy derneği), YAPAK VAKFI birlikteliğinde Zaralı 2 federasyon, bir vakıf, 60 köy derneği olarak 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili skandal açıklamaları yaparak bizleri derinden yaralayan İlhan Kesici’yi bu açıklamalarından ötürü kınıyoruz ve kendisinde en yakın zamanda bir özür bekliyoruz.