BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.433,25
HABER /  GÜNCEL

Zanlıdan basın mensubuna uçan tekme

Yalova merkez ve ilçelerde esnafı tehdit ve şantajla haraca bağladıkları iddia edilen 9 kişilik suç şebekesi, 8 ayrı noktaya yapılan eş zama...

Abone ol

Yalova merkez ve ilçelerde esnafı tehdit ve şantajla haraca bağladıkları iddia edilen 9 kişilik suç şebekesi, 8 ayrı noktaya yapılan eş zamanlı operasyonla çökertildi. Adliyeye sevk edilen zanlı basın mensubuna böyle saldırdı.
Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 3 ay süren bir çalışma neticesinde Yalova merkez ve ilçelerde esnaflara musallat olarak tehdit ve şantajla haraç toplayan bir şebekeye operasyon düzenledi. İldeki 8 ayrı noktaya 70 kişilik bir ekiple baskınlar düzenleyen KOM Şube 9 kişiyi gözaltına aldı. Baskın yapılan noktalarda yapılan aramalarda, bu suçlarda kullanılan 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı tüfek, şantaj amaçlı fotoğraf ve belgeler ele geçirildi.
Operasyonda şebekenin lideri olduğu belirtilen M.Ç (35) ile şebeke elemanları AA (30), C.K (23), FB (29), S.Ç (30), FB (37), RK (39) ve Ü.B (32), sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Emniyetten çıkarıldıkları esnada kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına saldıran şebeke elemanları, bir basın mensubuna tekme atarak makinesinin kırılmasına sebep oldu.
(İHA)