BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

Zanlı Ömer Güney'in amcası konuştu!

Paris'te öldürülen PKK'lıların cinayet zanlısı Ömer Güney'in amcası CNN Türk'te konuştu. Amcaya göre yeğeni hasta ve hatırlama sorunu var.

Abone ol
İNTERNETHABER- Paris'te aralarında PKK'nın kurucusu Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 PKK'lı cinayetiyle gözaltına alınan Ömer Güney'in amcası iddiaları yalanladı! Yeğeninin böyle bir cinayetle ilgisinin olamayacağını söyleyen Zekai Güney, cinayetlerin Ömer Güney'in üzerine yıkılmaya çalışıldığını iddia etti.

PKK'YA SEMPATİSİ YOKTU

Zekai Güney, "PKK üyesi" olduğu öne sürülen yeğeninin örgütle ilgisi olmadığını öne sürdü.

Güney, şunları söyledi:
"5 yaşında gitti Paris'e. Ailesi ile beraber yaşıyor. Babası fast food çalıştırıyor. Ömer Güney babası ile çalışıyor. Son olarak havaalanında güvenlikçi olarak çalıştığını biliyorum. Ömer Güney ile iki sene önce görüştüm en son. Bu sene yıllık izne gelmedi.

Ailecek kesinlikle PKK'ya sempati bile duymuş insanlar değiliz. Ömer'in de öyle olacağına hiçbir ihtimal vermiyorum. O çocuğun üzerine yıkılmak istenen bir suçtur.

3-pkkli-kadinin-katil-zanlisi.jpg

 
CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programı'na telefonla katılan Ömer Güney'in Ankara'da oturan amcası Zekai Güney, Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.

Ömer Güney'in 5 yaşından bu yana Fransa'da ailesiyle birlikte yaşadığını belirten Zekai Güney, yeğeninin havalimanında güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ifade etti.

Ömer Güney ile en son 2 yıl önce görüştüğünü dile getiren Amca Güney, yeğeninin rahatsızlığı nedeniyle bu yıl Türkiye'ye gelmediğini söyledi. Zekai Güney, yapılan suikastin Ömer Güney'in üzerine yıkılmak istendiğini savundu, "Bu suçlamaların hiçbirini ben amcası olarak kabul etmiyorum" dedi.

Ağabeyine gün boyu telefonla ulaşamadığına dikkat çeken Zekai Güney, Ömer Güney'in ailesinin hedef haline geldiğini savunarak, "Ağabeyim ve yengemin can güvenliğinin Türk yetkililer tarafından sağlanmasını istiyorum" dedi. 
 
"YEĞENİMİN BEYNİNDE TÜMÖR VAR"
 
Yeğeninin beyninde tümör olduğunu ve bu nedenle hafıza kaybı yaşadığını ileri süren Zekai Güney, "Benim yeğenim rahatsız, beyninde tümör var. Yeğenime bir saat önce ne yediğini sorarsanız hatırlayamaz. Hastane raporları var. Geçmişi incelenirse o tetkikler ortaya çıkar" diye konuştu.

ÖMER GÜNEY KİMDİR? 
 
Paris'te 9 Ocak'ta PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında tutuklanan Ömer Güney'in Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne bağlı Polatpaşa Köyü'nde dünyaya geldiği belirtildi. 4 Çocuklu İsmet ve Makbule Güney çiftinin tek erkek çocukları olan Ömer Güney'in küçük yaşlarda ailesi ile birlikte Fransa'ya taşındığı, o tarihten sonra da köye bir daha gelmediği, ancak ailesinin bir kaç yılda bir Türkiye'ye gelip gittiği öğrenildi. Şarkışla İlçesi'nde elektrik kurumunda çalışırken yaklaşık 25 yıl önce Fransa'ya işçi olarak giden baba İsmet Güney'in bir kaç yıl sonra ailesini de götürdüğü öğrenildi.
 
ömer-güneyin-gerçek-ismi-ne-.jpg

ALMANYA'DAN EVLENDİ

Katil zanlısı Ömer Güney'in Fransa'da ailesi ile yaşarken, Almanya'da oturan ve ismi öğrenilemeyen halasının kızı ile 4-5 yıl önce evlilik yaptığı ve bir süre Almanya'da yaşadığı öğrenildi.
 
AİLESİ DE GÖZALTINDA

Bu arada Fransa'daki soruşturma kapsamında Ömer güney'in anne ve babası ile yakınlarının da gözaltına alınarak ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.