BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL

Zana'ya göre bu işi Erdoğan çözer

Kürt siyasetinin simge isimlerinden Leyla Zana, Kürt sorunu konusunda iyimser mesajlar verdi.

Abone ol

Leyla Zana, Başbakan Tayyip Erdoğan için, “Ben onun bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu da, inancımı da asla yitirmedim. Yitirmek de istemiyorum” ifadesini kullandı.

Kürt siyasetinin en önemli ve kıdemli isimlerinden Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, akan kanın durdurulması için önerilerini Hürriyet'e anlattı. Zana, Hürriyet Genel Yayın yönetmeni Enis Berberoğlu ve yazar Metehan Demir'in sorularına yanıt verdi.  

CHP ve AK Parti'nin terör sorununa ilişkin ortak adım atması kamuoyunda isimser bir hava yarattı. İşte bu ortamda konuşan Zana da benzer mesajlar verdi. Zana, çözümün adresi olarak işaret ettiği Erdoğan'ı "tarihin en güçlü hükümetinin başındaki isim" sözleriyle değerlendirdi. Hürriyet'in manşetine taşınan röportajda Zana, bu durumu şöyle açıklıyor:

"BU İŞİ İSTERSE EN GÜÇLÜ DURDURUR"

KCK deyip duruyorlar. Bu işin hikâye kısmı. Kim kendini ifade ettiyse, isyan ettiyse kendini içeride buldu. Benim tanıdığım onlarca insan var KCK’lı değiller ama içerideler. Türkiye’de adamı içeriye atıyorlar, orada unutuyorlar. Tamam bari suçluyorsun cezasını ver ama ceza da yok. Yargıçlar gereğini yapmıyor, hüküm yok. Yarın bu insanların hepsi AİHM’ye gitse, uzun tutukluluktan dolayı tazminat alsa bu paralar bu milletin, gariban vatandaşın cebinden, cebimizden çıkmayacak mı? Üniformanın laciverti, yeşili olmaz. Önemli olan tutumdur. Asker çözer, polis çözer, yargı çözerle bu iş olamaz. Burada bir gerçek vardı. Bunu hepimiz açıkça söyleyelim ve kabul edelim. Bu işi isterse en güçlü durdurur. O güçlü kimdir, şimdiki hükümettir. O hükümetin başı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tarihin en güçlü hükümetinin başındaki isim isterse o iradeyi gösterir, buna gücü yeter ve bu sorunu da çözer. Ben onun bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu da, inancımı da asla yitirmedim. Yitirmek de istemiyorum. Yitirseydim giderdim, burada olmazdım. Şimdi hepimizin yapması gereken, hepimizin başbakanın  sorunu çözmesinde yanında olduğumuzu ona hissettirmemiz, onu teşvik etmemizdir."

Zana'nın ilgniç açıklamaları bununla sınırlı değil. Zana'nın uyarıları, önerileri, PKK ve Öcalan hakkında ilginç sözler Hürrriyet gazetesinde yer aldı.