BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,78
ALTIN 2.490,48
HABER /  GÜNCEL

Zana: AİHM'in Öcalan kararı özgürlük demek!

Bingöl'de Nevruz ateşini yakan Leyla Zana, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Öcalan kararı için, "Bu özgürlük demek" dedi.

Abone ol

Bingöl'de konuşan Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, "Bölünmenin sonu geldi, halkımıza müjdeler olsun." dedi. Zana, Kürt siyasetçilerin ortak amacının "Kürtlerin hakettiği kimliği teslim etmek" olduğunu söyledi.

Sözlerine, "Bir ülkeyi dörde böldüler, bir şehri dörde böldüler, bir aileyi dörde böldüler. Artık bölünmenin sonu geldi. Müjdeler olsun halkımıza. Kürtler özgürdür artık." diye başlayan Leyla Zana, Bingöl'de Nevruz kutlamanın bir zamanlar hayal olduğunu ama şimdi bu hayalin gerçek olduğunu söyledi.

Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Barış ve Demokrasi Partisi tarafından Bingöl'de düzenlenen Nevruz mitingine katıldı. Zana, mitingde milletvekilleri İdris Baluken ve Altan Tan ile birlikte Nevruz ateşini yaktı.

PASAPORTUMUZDA YA TÜRK YA ARAP YAZIYOR!

"Dünyanın çeşitli ülkelerine gittiğinizde size ilk sorulan pasaportunuzdur. O pasaportta ya Türk yazıyor ya Arap yazıyor. Kürtlüğe dair bir şey yok. Zamanı gelmiş mi?" diye kalabalığa seslenen Zana, "Bu inanın, PKK'dan KDP'ye PYD'den Gorran'a kadar tüm Kürt siyasetinin amacı hakettiğiniz kimliği size teslim etmek." diye konuştu.

AİHM KARARI ÖZGÜRLÜK DEMEK

Leyla Zana, mitinge katılanlara hem oy kullanma hem de oylarına sahip çıkma çağrısı da yaptı. Zana, konuşmasını bitirdikten bir süre sonra Abdullah Öcalan hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği karara ilişkin haber ulaştı. Yeniden mikrofonu alan Leyla Zana meydanda toplananlara seslendi, "Bu karar barış demek, özgürlük demek. Bunun 21 Mart Nevruz'unda gerçekleşmesini umuyoruz." dedi.