BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.501,22
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Zamsız her ay için fark talebi

Yılbaşından bu yana zamlı maaş alamayan memurlar çareyi devletten gecikme farkı istemekte buldu.

Abone ol

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, ''Devletten, zamsız geçen her ay için gecikme farkı istiyoruz'' dedi.

Yokuş, Türkiye Kamu-Sen Yozgat İl Temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında, 17 aylık sürede çok sayıda tasarının yasalaştığını, buna karşın 5 milyon insanı ilgilendiren kamu çalışanları toplu sözleşme yasa tasarısının alt komisyonda beklemesinden üzüntü duyduklarını söyledi. Yokuş, vatandaşların ödemesi geciken faturaları için gecikme farkı ödemekle yükümlü olduğunu belirterek, ''Memurlar, yasanın düzenlemesi tamamlanmadığı için zam artışı olmadan yeni yıla girdi. Devletten, zamsız geçen her ay için gecikme farkı istiyoruz. Borçlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen vatandaşlar gibi devletin de aynı hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Konunun akıbetini sonuna kadar savunacağız'' diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen olarak, alt komisyonda bekleyen yasa tasarısı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile çok kez görüşme yaptıklarını ifade eden Yokuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''TBMM alt komisyonunda bulunan tasarı, Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin daha önce çalışma hayatı ile ilgili olarak verdiği kararlara aykırı, uluslararası sözleşme metinleriyle uyuşmayan, ILO standartları ve evrensel sendikacılık anlayışına zıt düşen düzenlemeler içermektedir.''

Yasa tasarısının son haliyle, sendikal hakları eski halinden daha da geriye götürdüğünü savunan Yokuş, Türkiye Kamu-Sen olarak tasarıyı kabul edemeyeceklerini söyledi.