BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.428,04
HABER /  POLİTİKA

Zamları taksiciler duyurdu

Şaka gibi.. Gazeteciler elektrik ve doğal gaz zammını taksicilerden öğrendi.

Abone ol

Yeni yıldan itibaren geçerli olacak zamları Bakanlar Kurulu'ndan değil taksicilerden öğrendik.

Elektrik ve doğal gaz yeni yılda zamlı olacak. Oranlar bile belli. Başbakan Erdoğan, zam oranlarını cuma namazı çıkışı taksicilere söyledi.

Ulusoy Merkez Söğütözü Taksi Durağı'nda taksicilerin sorunlarını dinleyen Erdoğan burada elektriğe evlerde yüzde 15 sanayide yüzde 10 zam yapılacağını açıklamış.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan taksi şoförleri, Başbakan Erdoğan'ı daha önceden çay içmeye davet ettiklerini belirterek, Erdoğan'ın bugün sözünü tuttuğunu söylediler. 

Bir taksi şoförü de, gazetecilerin, ''doğalgaza, elektriğe zam konusunun gündeme gelip gelmediğini'' sormaları üzerine şunları söyledi:

''Elektriğe, doğalgaza zam geliyor dedik, trafikle ilgili sıkıntılarımızı söyledik. 'Elektriğe yılbaşından sonra zam gelecek, evlere yüzde 15, sanayiye yüzde 10... Doğalgaza zam da dışardan kaynaklanıyor' dedi. Ayrıca plakalara arkadan yazılan trafik ceza verilmemesini istedik, not aldı.

Teröristlerin Irak'taki kamplarının vurulmasını istedik.'' Başka bir taksi şoförü de, (Yılbaşından sonra elektriğe yüzde 15 zam yapacağız) dedi'' diye konuştu. ''Doğalgaza zam yüzde kaçmış?'' sorusu üzerine, aynı taksi şoförü ''Doğalgaz için de yüzde 15 olduğunu söyledi'' dedi.