BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.475,31
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarı Erdoğan'ı kime benzetti?

Zaman gazetesi yazarı Kerim Balcı, Başbakan Erdoğan'ın cemaati sokağa dökmeye çalıştını savundu ve çok ağır eleştiriler sıraladı.

Abone ol

Hükümet-cemaat kavgası hergün biraz daha sertleşiyor. İki taraftan da yazarlar kalemlerini iyice keskinleştirdi. Son olarak Zaman yazarı Kerim Balcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptıkları ve söyledikleriyle cemaati sokağa çekerek ülkeyi karıştırmak istediğini ancak sokağa çıkmayacaklarını savundu.

Başbakan Erdoğan'a yönelik ağır suçlamalara yer verdiği yazısında Kabil benzetmesi yapan Balcı şöyle devam etti:

“Karakutun da dinlesin, sen de iyi dinle! Burada bizi parça parça etseniz biz yine asayişe dokunmayacağız arkadaş!'.

ALLAH'IN AÇTIĞINI KAPATMAYI MARİFET BİLDİ

Dersanelerin kapatılması ve yurtdışındaki cemaat okullarıdan bazılarının kapatılması nedeniyle Erdoğan'ı hedef alan Balcı, “Allah’ın açtığını kapatmayı marifet bilen bilmez bizi!“. “Behey varlığın sınırlarını eşindiği çöplükten ibaret sanan horoz! Bir tarafın ağrıyor ki böyle her vakit bağırıyorsun… Ama bil, bu yaptıklarınla bizi acıtamıyorsun…“, “Açarken, açtıran Mevla’ya şükreden, kapanınca, senin talihsiz elinle kapattıran Hüdâ’ya 'Lütfun da hoş, kahrın da hoş'tan başka ne der? Acımıyor! Acımıyor arkadaş! Vurduğun yer acımıyor; ama biz sana acıyoruz…“

KARA KUTUN DA DİNLESİN SEN DE DİNLE...

Erdoğan ve karakutusu dediği MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın cemaat mensuplarını sokağa dökmek için plan yaptığını savunan Balcı “Hak yumruklandıkça güçlenir arkadaş! Yoksa sen zulmünle bizi sokağa dökebileceğini mi tevehhüm etmiştin? İşleri barış adacıkları kurmak olan insanları çatışmaya sürükleyebileceğini mi zannetmiştin? Karakutun da dinlesin, sen de iyi dinle! Burada bizi parça parça etseniz biz yine asayişe dokunmayacağız arkadaş! Velev acıtabilseydin bile Kur’an tutan, nur tutan elimize topuz tutturamazdın“ diye devam etti.

CEMAAT HABİL OLDU, SEN KABİL BİLE OLAMADIN!

Allah'ın cemaate Hâbil’ler olmayı nasip ettiğini, Erdoğan'ın kardeşi Habil'i öldüren Kâbil bile olamadığını savunan Balcı “Kâbil, hiç değilse nadimlerden olmuştu. Sen zalimliğinle kaldın ortada! Acıtmaya da kâbil değilsin, susmaya da… Ne yapacaksın bundan sonra? Hapse mi atacaksın? Bize nimet! Sürecek misin? Bize hicret! Bazılarımızı işten mi attıracaksın? Bize azimet! Tecrit mi dedin? Bize uzlet! İşkence mi? Sana zahmet, bize keffaret! İftiraların mı? Sana ifk, bize iffet!“ diye yazdı.

SEKSEN DEFA SANDIKTAN ÇIKSAN NE YAZAR?

Balcı yazısını şöyle bitirdi: Sizin bir sözünüz var: 'Pazar’a kadar değil, mezara kadar!' Bizimse gerçek hayatımız mezardan sonra başlar! Seksen defa sandıktan galip çıksan ne çıkar! Koltuğu tek canan bilenin canı sandıkta çıkar… Gelince önüne son sandık, inşallah demezsin: 'Eyvah aldandık, kendi yalanımıza kandık, sandığı mahkeme-i kübra sandık! Vah yandık, vah yandık!”