BIST 9.438
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,76
HABER /  GÜNCEL

Zamanlaması manidar! CHP Beyaz Saray'da...

CHP Heyeti, Zarrab davasının görüldüğü günlerde Beyaz Saray'a çıkarma yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz başkanlığındaki heyetin temaslarının zamanlaması dikkat çekti. Yılmaz flaş bir ifşada bulundu...

Abone ol

TÜRKİYE-ABD ilişkilerinin Reza Zarrab davası, YPG'ye verilen silahlar ve son olarak Kudüs nedeniyle iyice gerildiği günlerde CHP, Beyaz Saray'a heyet gönderdi. Eski diplomat olan Öztürk Yılmaz başkanlığındaki heyet, dikkat çeken görümelerde bulunuyor. Geri kalan zamanlarını da New York'taki Hakan Atilla davasını izleyerek geçiriyor. 

Habertürk Washington Temsilcisi Serdar Turgut bugünkü köşesinde "New York’ta Reza Zarrab davası tüm hızıyla sürerken CHP, Washington’da Beyaz Saray temasları yapıyor" dedi.

"ZATEN 2 AYDA BİR DÜZENLİ GÖRÜŞÜYORUZ"

New York’taki davayı izleyen CHP milletvekillerine, “Sizce bu ziyaretin zamanlaması uygun mu?” diye sorduğunu belirten Turgut, “Biz zaten 2 ay arayla düzenli görüşmeler yapıyorduk. Bu defaki de bugüne denk geldi” cevabı aldığını yazdı. Turgut'un yazısı şöyle devam etti:

BEYAZ SARAY'DA İKİ KRİTİK GÖRÜŞME

Eski diplomat, milletvekili Öztürk Yılmaz başkanlığındaki heyetin Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster’ın yardımcısı ve Avrupa işlerinden sorumlu Fiona Hill ve Türkiye işlerine bakan Alton Boulad ile görüştükleri söylendi.

ABD TARAFI NE DİYOR?

Amerikan tarafı, Beyaz Saray’ın bu kritik dönemde Türkiye hakkında muhalefetin de görüşünü almak istemesinin gayet doğal olduğunu, bunu tecrübeli bir diplomat olan bir siyasetçiden almalarını da bir şans olarak gördüklerini söylediler.