BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.436,17
HABER /  MEDYA

Zaman'ın konuşulan Berkin Elvan haberi

Gezi olaylarında yaralanan ve dün ölen Berkin Elvan için Zaman gazetesinin tavrı, sosyal medyada tartışma konusu oldu

Abone ol

"Berkin Elvan eylemine polis müdahalesi" başlığını atan Zaman gazetesi, 16 Kasım'da "Berkin Elvan'ı bahane edip, Okmeydanı'nı savaş alanına çevirdiler" başlığını atmış. 

Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeği başına isabet eden 15 yaşındaki Berkin Elvan, 269 günlük yaşam savaşını kaybetti. Sokaklara taşan öfke bugün gazetelerin manşetindeydi. Bu gazeteler arasında Zaman da vardı.

11 MART: POLİS YOL KAPATAN EYLEMCİLERE SERT MÜDAHALEDE BULUNDU

Zaman, 'Berkin Türkiye'yi ağlattı" diye başlık attı. Elvan'ın ölümü sonrası düzenlenen protesto gösterileri için Gazetenin internet sitesi "Berkin Elvan eylemine polis müdahalesi" başlığını attı.

Haberde "Polis yol kapatan eylemcilere sert müdahalede bulundu" denildi. "Üniversiteliler Berkin için yürüdü" diye yazılan haberde çeşitli illerde düzenlenen eylemler anlatıldı.

16 KASIM: SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER

Oysa aynı site hükümetle savaşın alenileşmediği bir dönemde 16 Kasım'da "Berkin Elvan'ı bahane edip, Okmeyanı'nı savaş alanına çevirdiler" diye yazmıştı. Haberde eyemcilerin yol kesip barikat kurduğu belirtiliyordu. Yine vatandaşların havai fişekler nedeniyle yanma tehlikesi geçirdiği yazılıyordu.

TWİTTER KONUŞTU

İşte bu ilginç durum yana yana getirilerek twitter kullanıcıları tarafından paylaşıldı. Kimleri Zaman'ı çelişkili buldu, kimileri de aksini iddia etti.

ismail kurtay ‏@gecemavisi_mlt

@RuzgarBeyZap06 bunlar iyice sapitti bunlar ne kadar sabrsiz secimi beklmiyecek Başbakan operasyonu secimden önce ye alacak o zaman akillanr

Ahmet KARAKÖSE ‏@ahmetkarakose1

“@RuzgarBeyZap06: Bir Zaman gazetesi klasiği..YUUUUUH.16 Kasım 2013-11 Mart 2014 Berkin Elvan manşetleri..Yorumsuz..

ergünekşi ‏@erguneksii

@RuzgarBeyZap06 ergenekoncularin tahliyesindeki sabah vs:)mansetlerine benziyor.cilli terazinin kefeleriyle oynama..:) vicdan kullan arasira

hamzadeveci'HD ‏@hamzadeveci

@RuzgarBeyZap06 @BilalMakine Arada çelişki göremiyorum.manstte zıtlık mi var.Berkini bahne ederlerde polis berkin eylemine müdehaleedemez mi

Ahmet GÜNEY ‏@aguney53

Bunların nekadar maskeli ve takiyyeci olduğunu yaptıkları yayınlardan da anlayabiliyoruz çok şükür. İnş. millet de anlayacak

zaman.20140312103144.jpg

 gülen.20140312105352.jpg