BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.425,19
HABER /  GÜNCEL

Zaman'ın intihar iddiasına raporlu yanıt

Zaman'ın cemaatçi polisin baskı nedeniyle bunalıma girip intihar ettiği iddiasına Yeni Şafak gazetesi raporla cevap verdi.

Abone ol

İstanbul'da geçen ay bir polis memurunun intiharını kamudaki görev değişikliklerine bağlayan Zaman gazetesini, raporlar yalanladı.  Polisin, tayin edilmeden 70 gün önce psikolojik sorunları nedeniyle tedavisine başlandığı ortaya çıktı

Yeni Şafak gazetesi Yusuf Doğan imzasıyla verdiği haberde intihar eden polisin raporuna ulaştı. "İntihar yalanını rapor çürüttü" başlığıyla verilen haberde, olayın ayrıntıları aktarılıyor.

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli iken 23 Aralık'ta Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'ne tayini çıkan polis memuru Emirhan Niyazi Paçacı, göğsüne sıktığı kurşunla intihar etti.

KASITLI HABER

Zaman gazetesi bu üzücü olayı, 17 Aralık'taki yargı darbesi girişimi nedeniyle Emniyet'te başlatılan görev yeri değişiklikleriyle ilişkilendirerek, 'Cadı avı intihara sürükledi' şeklinde lanse etti. Ancak polisin tayin edilmeden 70 gün önce, psikolojik sorunları nedeniyle tedavisine başlandığı ortaya çıktı. Polis Emirhan Niyazi Paçacı'nın, Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Yakub Saygılı döneminde 13 Ekim 2013 tarihinde, ruhsal durumundan şüphelenilmesi nedeniyle Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiği ortaya çıktı.rapor.20140605072743.jpg

YATTIĞI GÜN TABURCU EDİLMİŞ

Sevk tarihinde hastaneye giden Paçacı'ya, 'F39 Duygu durum (duygulanım) bozuklukları tanımlanmamış' teşhisi konulduğu ve hastaneye yatırıldığı ancak aynı gün, ailesi ve kendisinin yoğun isteğiyle 10 gün istirahat raporu verilerek taburcu edildiği öğrenildi.

Paçacı'ya bu süreçte, şizofreni ve manik depresif bozukluk gibi psikotik bozuklukların tedavisinde kullanılan ilaç verildiği ve tedavisine başlandığı öğrenildi.

HEYETTEN RAPOR İSTENMİŞ

Daha sonra Paçacı'nın raporlarının, İl Emniyet Müdürlüğü Polikliniği'ne gönderildiği, inceleme sonucu 'aktif silahlı polislik yapıp yapamayacağını bildirir sağlık raporu' için polis refakatinde tekrar aynı hastaneye gönderildiği belirlendi. Paçacı'ya burada, 'Psikometrik ve Sosyal İnceleme' yapıldığı, sonuçlar ve tedavi için ileri bir tarihe randevu verildiği ortaya çıktı.