BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,83
ALTIN 2.475,69
HABER /  GÜNCEL

Zaman'dan TÜBİTAK'ın montaj açıklamasına tepki

TÜBİTAK'ın Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının montaj olduğunu açıklaması Zaman gazetesini rahatsız etti.

Abone ol

Zaman gazetesi Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına "montaj" diyen TÜBİTAK'ın bilirkişi raporuna tepki gösterdi.

RAPOR ALAY KONUSU OLMUŞ

Cemaatin gazetesine göre rapor, kamuoyunda alay konusu olmuş ve son derece komikmiş.

TÜBİTAK'TAKİ PERSONEL TASFİYESİNİ ELEŞTİRMELERİ DİKKAT ÇEKTİ

Haberde "17 Aralık’tan sonraki süreçte kapsamlı personel tasfiyesinin yaşandığı TÜBİTAK’ın, Başbakan Tayyip Erdoğan ile eski AB Bakanı Egemen Bağış’a ait olduğu ileri sürülen ses kayıtlarıyla ilgili tartışmalı raporuna tepkiler sürüyor." ifadelerine yer verildi.

montaj.20140608095008.jpg
Bir çok gazetede üçüncü havalimanı temel atma töreni manşette yer alırken, Zaman, ses kayıtlarını ilk sıraya aldı.

"'Heceleme raporu’ bilimsel değil, detaylı analiz açıklanmalı" manşetiyle okurların karşısına çıkan gazete, ses mühendislerinin görüşlerine yer verdi. 

TÜBİTAK’ın detaylı bir analiz raporu sunması gerektiğini söyleyen ses mühendisi Demirhan Baylan, raporun “Biz şu teknikleri kullanarak şu frekansta şöyle bir müdahale tespit ettik.” şeklinde netlik taşıması gerektiğini söyledi.

Erdem Helvacıoğlu da anlam, duygu ve tonlama bütünlüğü ile arka fon seslerinde süreklilik olan böyle bir kaydı oluşturmanın mümkün olmadığını, tek bir cümle kurmanın bile aylar alacağını belirtti.

Alp Turaç ise arka plan sesinin değişmemesinin kaydın gerçekliğinin en büyük ispatı olduğunu dile getirdi.

Müzisyen ve ses uzmanı Attila Özdemiroğlu, “Bu rapor değil, söylem. Bilim böyle yapılmaz.” dedi.

kayit.jpg

egemen.20140608094901.jpg