BIST 8.795
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.237,45
HABER /  EKONOMİ

Zaman'dan bomba Bank Asya iddiası

Zaman gazetesinden Borsa İstanbul Genel Müdürü İbrahim Turan hakkında olay yaratacak Bank Asya iddiaları...

Abone ol

Zaman gazetesi Bank Asya hisselerini işleme kapatan Borsa İstanbul yönetimi hakkında şok iddialar ortaya attı.

Zaman'ın iddiasına göre Bank Asya hisseleri hakkında karar veren Borsa İstanbul Genel Müdürü İbrahim Turan'ın Merkez Bankası Başkanlığı beklentisi var. Zaman'ın iddiaları bununla da sınırlı değil. Turan'ın 50 bin TL'lik gelirine karşı 1.5 milyon TL'lik bir ev satın alması nedeniyle hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu denetimen girmesi ve işini kaybetme riskinin oluşması bir diğer iddia. 

İşte Zaman'ın Bank Asya'yla ilgili haberinde yazan o iddialar:

"Borsa İstanbul, Bank Asya hisselerini işleme kapatma kararından zarar gören yerli ve yabancı yatırımcıların başta Borsa İstanbul Genel Müdürü İbrahim Turhan ve Borsa Yönetim Kurulu üyeleri hakkında maddi tazminat davaları ile idari sorumluluk davaları açabilecekleri belirtiliyor. Turhan’ın hukuka aykırı iş yapmasında 2 gerekçe olabileceği düşünülüyor. Birincisi, daha önce Merkez Bankası başkanı olma talebi geri çevrilen Turhan’ın Bilim ve Sanat Vakfı’ndan tanıdığı Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olmasıyla tekrar beklentiye girmesi. İkinci olarak ise   ....’dan yaklaşık 1,5 milyon TL’lik ev satın alan İbrahim Turhan’ın aylık ortalaması 50 bin TL’ye gelen işini Borsa İstanbul’da devam eden Başbakanlık Teftiş Kurulu denetimi sonucu hazırlanacak rapor gerekçe gösterilerek kaybetme ihtimalinin ortaya çıkması.

borsa istanbul genel müdürü ibrahim turhan.jpeg
Borsa İstanbul Genel Müdürü İbrahim Turhan

Bank Asya hakkında hukuka aykırı olarak karar alan yönetim kurulu üyeleri arasında Borsa İstanbul AŞ ve Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ Yönetim Kurulu üyeliklerinden istifa etmeden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun özel kalem müdürlüğüne atanan Seyit Ahmet Işkın, halen Katılım Bankaları Birliği’nde genel sekreterlik görevini de yürüten Osman Akyüz, Birler Gıda firmasının sahibi Mustafa Büyükabacı, Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Utku ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nda başkan danışmanı Talat Ulussever de bulunuyor."