BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.433,50
HABER /  SEÇİM

Zaman'da ağır Samsun yazısı: Erdoğan'ın çaresizliğinin son noktası!

Erdoğan'ın Köşk seçimleri için Samsun'a çıkmasının ardındaki mesajı sorgulayan Mümtazer Türköne "AK Parti karizmatik lideri eliyle artık Kemalist bir parti. " diye yazdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı kampanyasını Samsun'dan başlatmasını sorgulayan Zaman si yazarı Mümtazer Türköne çarpıcı yorumlarda bulunduğu yazısında "AK Parti karizmatik lideri eliyle artık Kemalist bir parti. " dedi.

ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARAMAK HAKKIMIZ VAR

"“Samsun’dan yola çıkmak”, keskin ideolojik çağrışımları olan bir metafor. Neredeyse bir asır boyunca ilk defa sağ-muhafazakâr bir politikacı, yani Erdoğan bu edebî ürüne müracaat ettiği için, öküzün altında buzağı arama hakkımız var" diyen Zaman yazarı "Çaresizliğin en uç noktasındayız. Sadece “Millî Görüş gömleği” çıkmadı, AK Parti karizmatik lideri eliyle artık Kemalist bir parti." iddasında bulundu.

İşte Türköne'nin yazısındaki ilgili bölüm:

YOLSUZLUK MU? "İSTİKLAL HARBİ" DİYOR ADAM!

Yolsuzluk yapıp, mahkeme kapısına düşen, memlekette “İstiklâl Savaşı yürütülüyor” diye lafa başlayıp, yargıcın suratına “vatan tehlikede ise hukuk bir teferruattır” diye bağırarak soruşturmaların hepsinden sıyrılmayı deniyor. Vatan tehlikede, siz hâlâ hukukla mı oyalanıyorsunuz? Yolsuzluk mu? “İstiklâl Harbi” diyor adam, siz taburun keçisini satıp parasını cebine koyan binbaşıya kızıp, savaşmaktan vazgeçemezsiniz? Ülkeyi kim mi işgal etti? İşte bu iyi bir soru.

ÇARESİZLİĞİN EN UÇ NOKTASINDAYIZ

Çaresizliğin en uç noktasındayız. Sadece “Millî Görüş gömleği” çıkmadı, AK Parti karizmatik lideri eliyle artık Kemalist bir parti. Torba geniş, ne atsanız içinde kayboluyor, torbanın ağzını büzme işi, hâlâ kaldıysa İslâmcıların görevi. Vatan tehlikede olduğuna göre! Samsun’dan yola çıkıp, -Amasya ve Sivas’ı atlayarak- Erzurum’dan devam eden yolculuğun Çankaya sırtlarında sona ermesi gerekiyor. Danışmanların hazırladığı sade suya tirit laflara bakmayın; devletin eski ve yeni sahiplerini aynı çuvalın içine sokan “II. Atatürk”ten daha derin bir “vizyon belgesi” olur mu?