BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarından ülkeyi terket çağrısı

Başbakan Erdoğan'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydını yazan Zaman yazarı Şahin Alpay, hedefindeki isme iki seçenek sundu.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay, Başbakan Erdoğan'ın ya istifa etmesini ya da ülkeyi terketmesini istedi.

Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmeleri cemaat medyasının 1 numaralı gündem maddesi oldu. Zaman yazarlarının hemen hepsi kasetin gerçek olduğundan yola çıkarak Erdoğan'a yüklendiler.

Türkiye'nin atom bombası yapacağı iddiasıyla dünya kamuoyunu hükümeti durdurmaya çağırmasıyla tartışılan Alpay'ın, eleştiri oklarının adresinde bu kez Başbakan Erdoğan vardı.

Yazar Şahin Alpay, "Bu pislik nasıl temizlenecek?" başlıklı yazısının büyük bölümünü Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı hedef aldığı konuşmasına ayırdı.

Laikçilerle İslamcıların paralel devlet teorisinin iflasa sürüklendiğini savunan yazar, Erdoğan'a karşı ses çıkarmamakla suçladığı Arınç ve Gül'e tepki gösterdi.

"BEREKET ÖNÜMÜZDE ÜÇ SEÇİM VAR"

(...)Doğrusu, elbette ki, Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi Erdoğan’ın ya istifa etmesi ya da ülkeyi terk etmesidir. Bunları ihtimal dışı görmüyorum. Fakat, maalesef daha büyük olasılık, Erdoğan’ın akıl, izan ve ahlakla bağdaşmaz bir tutumla iktidara sıkı sıkıya sarılmaya çalışması, bu uğurda ülkeyi büyük bir kargaşa içine sürüklemekten çekinmemesi. Geçenlerde Abdullah Gül ve Bülent Arınç’tan bekleneni yazdım:

“Toplumun çoğunluğu, bu iki önde gelen siyaset adamının ülke çıkarlarına sadakatlerinin, Başbakan’a duyduklarından çok daha güçlü olduğuna inanıyor; onlardan ülkeye de partiye de büyük zarar verecek olan bu gidişe dur demelerini bekliyor...” dedim (13 Şubat). Maalesef Gül, bir cumhurbaşkanı değil, AKP’nin eski başbakanı gibi davranarak ülkeyi polis devletine götüren yasaları kısmen düzelttirmeyle yetinme yolunu seçti. Böyle davranarak, yazık, yıpranmaya devam ediyor. Emekli olmaya hazırlanan Arınç’ın ise kendinde vahim gidişe dur diyecek “özgül ağırlığı” görmediği ortada. Akıl, izan ve ahlak sahibi, ülkenin de partilerinin de geleceğinden kaygı duyan AKP milletvekilleri yok mudur? Belki vardır.

Nihayetinde iş halka kalır. Bereket önümüzde üç seçim var.

Şahin Alpay tüm yazıları