BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  MEDYA

Zaman yazarı Erdoğan'ı bakın kimle kıyasladı?

Zaman gazetesi yazarı Ali Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hakkında ağır ithamlarda bulundu.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Ali Ünal, Gülen cemaatinin ahir zamanda Allah tarafından gönderilen hidayet rehberi olduğunu iddia etti.

14 Aralık operasyonu ve cemaate yönelik suçlamaları kaleme alan yazar, İslamı gerçek anlamda temsil eden hareketin kendileri olduğunu savundu.

ŞEYTAN BENZETMESİ

Müslümanların zaferiyle sonuçlanan Bedir savaşında Allah'ın şeytanı müslümanlara nasıl hizmet ettirdiğini anlatan cemaat yazarı, yazısında "Evet, Cenab-ı Allah’ın hidayet rehberliğiyle vazifelendirdiği bir cemaat, yolunda devam ettiği sürece Allah, hadiseleri o cemaat etrafında şekillendirir ve şeytan gibi en büyük düşmanlarını dahi ona hizmet ettirir. İçinde bulunduğumuz süreçte Hizmet’e en büyük yardımı AKP ve Erdoğan yapıyor." ifadelerini kullandı.

"ALLAH İSLAM'IN PAK YÜZÜNÜN TEMSİLİNİ HİZMET'E BIRAKIYOR"

"Teşekkürler Erdoğan! Teşekkürler AKP!" başlıklı yazısında Ali Ünal, bu sürecin AK Parti'nin gerçek yüzünü ortaya çıkarttığını iddia ederek yazısını tamamlıyor:

"Bu süreçte ve neticesinde bu taban, AKP’nin şahsında gerçeği fiilî olarak görecek; yavaş yavaş görüyor ve AKP, Hizmet’in üzerine hukuksuz biçimde gelmesiyle bu hareketi hem Türkiye’de, hem dünyada parlatıyor. Ayrıca, Allah, bu süreçte İslâm’ı el-Kaide ve IŞİD türü örgütlerin ve Türkiye’de çok büyük yolsuzluk ve hukuksuzluklarla anılmaya başlayan AKP’nin temsilinden bütün dünyada kurtarıyor, Hizmet’i bunlardan ayrıştırıyor ve İslâm’ın pak yüzünün temsilini Hizmet’e bırakıyor. Hizmet olmasaydı, dünya kamuoyunda söz konusu örgütler ve AKP ile özdeşleşecek bir İslâm, İslâm’ın ruhuna Fatiha okumak olacaktı. Bu süreçte Allah’ın kendisine belki geçmiş tarihinde kazandırdığı sevabın birkaç katını kazandırdığı Hizmet, son gözaltı ve tutuklamalarla da, bu gözaltı ve tutuklamalar karşısında ortaya koyduğu asil duruşla, zulüm karşısında Kur’ânî bir emir olan yardımlaşma ile, tamamen din ve hukuk çerçevesinde hak arama ve protestoyu Türk ve dünya kamuoyuna öğretmesiyle prestijine prestij kattı; Hizmet içi kardeşlik, muhabbet, tasaffî ve saykıllanma, daha bir pekişiyor. Gerçekten, şükür isteyen ne güzel, ne bereketli günlerden geçiyoruz."